Sport20. august 2022

Danmark Rundt er slut: Christophe Laporte vinder

Jumbo-Visma-rytteren Christophe Laporte vinder PostNord Danmark Rundt
Laporte kørte først over stregen på kongeetapen til Vejle.
Laporte kørte først over stregen på kongeetapen til Vejle.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Christophe Laporte endte lørdag som den helt store triumfator i PostNord Danmark Rundt.

Her vandt den franske stjernerytter fra Jumbo-Visma-holdet således kongeetapen i dette års udgave af det danske cykelløb med mål i Vejle. Det gjorde samtidig Laporte til samlet vinder af Danmark Rundt.

Franskmanden startede dagen som nummer to i klassementet med samme tid som den førende amerikaner, Magnus Sheffield (Ineos).

Men på lørdagens etape var det altså Laporte, der var nummer et, og Sheffield, som endte som toer, og så byttede de to ryttere også plads i det endelige klassement.

Mattias Skjelmose Jensen (Trek) og Søren Kragh Andersen (DSM) kunne inden etapen også øjne den samlede sejr. De to danskere kom da også i mål i samme tid som Laporte og Sheffield, men måtte tage til takke med henholdsvis en tredje- og en sjetteplads.

Skjelmose og Kragh endte som treer og firer i det samlede klassement. Magnus Cort blev femmer.

Der var aldrig tvivl om, at det var de forudnævnte favoritter, der ville kæmpe om sejren i Vejle. Et udbrud kom som sædvanligt afsted, men blev holdt i kort snor.

Da rytterne i front ramte rundstrækningen i Vejle og stejle Kiddesvej første gang var feltet under et minut efter.

Med lidt over 30 kilometer tilbage gav udbruddet op efter længe at have ligget blot et par hundrede meter foran feltet, hvor DSM-holdet på vegne af Søren Kraghs vinderambitioner havde skruet op for tempoet.

Løbet var dog ikke for alvor blevet givet frit. Ineos tog styringen i feltet igen, mens Mathias Bregnhøj som den sidste mand fra udbruddet lå alene ude foran.

Bregnhøj blev opslugt med 15 kilometer tilbage, og så var scenen sat for de store navne. Men det var først på de sidste kilometer, at løbet blev afgjort.

Ineos holdte tempoet højt, og det tog tilsyneladende pusten fra de fleste udfordrere. På den sidste tur op ad Kiddesvej angreb Søren Kragh, der fik Laporte, Sheffield og den danske mester Alexander Kamp på slæb.

Kamp måtte give fortabt og så lignede det en duel om sejren mellem Kragh, Laporte og Sheffield. Trioen blev på opløbsstrækningen til en duo uden dansk deltagelse, og på de sidste meter havde Laporte altså mere at skyde med i forhold til Sheffield.

I en spurt om tredjepladsen fik Mattias Skjelmose lige præcis presset sig foran Ineos' Jhonathan Narváez.

Etapesejren og den samlede triumf bringer Christophe Laporte op på fire sejre i 2022. Jumbo-Visma-profilen vandt 19. etape i Tour de France og kørte også først over stregen på 1. etape af Paris-Nice i marts.

Sponsoreret indhold