Sport21. november 2022

Danmark i kovending: Dropper "One Love"-armbind

Danmarks anfører Simon Kjær kommer ikke til at bære "One Love"-bindet under VM
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, tirsdag træder på banen med resten af de danske drenge mod Tunesien, bliver det uden "One Love"-anførerbindet på armen.

Det bekræfter DBU til DR Sporten.

Og det er ikke kun danskerne, der har valgt at droppe det.

DR skriver, at det er samtlige lande, der havde tænkt sig at bruge det særlige anførerbind med regnbuefarverne, der dropper det.

Ifølge DBU skulle anførerbindet ellers bæres med budskabet om, at man skal forene og forbinde i stedet for at udelukke og diskriminere.

Simon Kjær kommer ikke til at have anførerbindet med "One Love" og regnbuefarver på under VM.
Simon Kjær kommer ikke til at have anførerbindet med "One Love" og regnbuefarver på under VM.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Men det budskab ville det internationale fodboldforbund FIFA altså ikke være en del af.

Anførerbindet endte med ikke at blive godkendt af FIFA, og landene kunne risikere bøder og et gult kort til anføreren ved kampstart.

– FIFA har indikeret, at man kan få en advarsel. Det vil sige, at Simon Kjær skulle starte kampen med at få en advarsel. Der er vi enige om, at vi ikke vil risikere, siger DBU-direktør Jakob Jensen til TV 2 SPORT.

– Når det er sagt, er vi ekstremt skuffede over FIFA i den her sag. De har kendt til vores holdning længe. Vi står for inklusion, ligesom FIFA siger, at de står for inklusion. Jeg kan ikke se, at vores budskab er i strid med de budskaber, FIFA ønsker at give, fortsætter DBU-direktøren.

Det havde altså betydet, at Simon Kjær havde startet kampen mod Tunesien tirsdag med et gult kort.

Også Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og England havde tænkt sig at bære anførerbindet, men det bliver altså heller ikke.

Sponsoreret indhold