Sport3. april 2024

Daniel Svensson om Hansen-stop: - Den største

TV 2s håndboldekspert er ikke i tvivl om, at Mikkel Hansen er den bedste danske spiller nogensinde, men han vil ikke garantere ham en OL-billet
Daniel Svensson er slet ikke i tvivl om, at Mikkel Hansen er den største danske spiller gennem tiden. 
Daniel Svensson er slet ikke i tvivl om, at Mikkel Hansen er den største danske spiller gennem tiden.
 Foto: Bo Amstrup/Ebbe Rosendal TV 2

Onsdag d. 3 april kl.12.30 blev det som ventet meldt ud, at 36-årige Mikkel Hansen indstiller karrieren til sommer. Et år inden hans kontrakt med Aalborg Håndbold løber ud.

- Jeg er kommet til et sted, hvor jeg kan mærke, at der er andre ting i mig, som trækker mere i mig, sagde Hansen på pressemødet.

SE og HØR tog kort efter pressemødet en snak med TV 2s håndboldekspert, Daniel Svensson, omkring Mikkel Hansens valg om at stoppe til sommer:

- Jeg synes, det er en meget moden beslutning. Han kunne spille flere år, hvis han ville. Han har haft et ekstremt, uhørt højt topniveau, og han præsterer stadig på et ekstremt højt niveau, i hvert fald i perioder, fortæller Svensson.

Tog Danmark med storm

Mikkel Hansen bragede bogstaveligt talt ind på håndboldscenen, og i hjerterne på de danske fans, da han leverede et magisk frikastskud mod Rusland ved OL i 2008. Samme år havde han tordnet 15 bolde i mål i en DM-finale mellem GOG og FCK.

- Mikkel har haft en kæmpe betydning for dansk håndbold. Han er den største i historien, slår Svensson fast og fortsætter:

- Han revolutionerede sporten. Fra hans topspin til hans præcision - hele hans måde at gå til angrebshåndbold. Han er kåret som verdens bedste tre gange af en grund.

- Ingen havde som ham været en form for 'landeplage'. Med sit karakteristiske lange hår og pandebånd. Han blev parodieret, han optrådte i store reklamer, han var virkelig dansk håndbolds flagskib.

Vil med til OL

Et spørgsmål, som de fleste var spændte på at få besvaret, var det om OL. Hansen fortalte på pressemødet, at han stadig står til rådighed for det danske landshold, og at han rigtig gerne vil til OL i Paris til sommer.

Mikkel Hansen er skadet for tiden, men han var helt tydelig i mælet omkring OL i Paris. Han vil gerne med. Hvordan ser du hans chancer?

- Det afgøres helt og aldeles af de kommende måneder. Jeg tror ikke, at Mikkel ser sig selv som et sikkert kort. Det gør landstræner Nikolaj Jacobsen heller ikke.

- Mikkel skal være skudfarlig og vise sig afgørende, som vi så tit har set ham være, hvis han skal til OL, understreger Svensson.

Moden og ærgerrig

Når Mikkel Hansen til sommer stiller skoene på hylden, som han selv formulerede det, så er det ikke bare en international verdensstjerne, men også en af de største sportsstjerner overhovedet, som vi danskere skal sige farvel til.

Men det er ikke kun hans fantastiske evner på håndboldbanen, som har kendetegnet den 36-årige venstreback. Den modenhed, som selv en helt ung Mikkel Hansen udviste, har altid imponeret Daniel Svensson:

- Fra han som ung besluttede sig som helt ung for at tage til Barcelona, til tiden i AG København og til Paris Saint Germain.

- Du kan ikke sætte en finger på den måde, han har præsenteret sig på. Den ærgerrighed, som han ikke bare selv har udvist, men som han har plantet i sine medspillere. Det er den ærgerrighed, der kendetegner og har kendetegnet ham, fortæller Daniel Svensson.

Mikkel Hansen spiller sæsonen færdig i Aalborg Håndbold, hvor der både venter en Champions League-kvartfinale og et spændende slutspil.

Sponsoreret indhold