Sport13. februar 2023

Daniel Svensson afslører: Barnet havde navlestrengen viklet om halsen

Daniel Svensson fortæller, at hans nyfødte barn blev født 16 dage for tidligt, da navlestrengen havde viklet sig rundt om halsen
Daniel Svensson er blevet far til en lille dreng.
Daniel Svensson er blevet far til en lille dreng.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Fredag i den forgange uge kunne den tidligere håndboldspiller og nuværende TV 2-ekspert Daniel Svensson fortælle, at han var blevet far til sit første barn.

Men det var faktisk allerede tirsdag, at den lille dreng kom til verden. Det fortæller Daniel Svensson i et interview med SE og HØR.

– Han kom 16 dage for tidligt ved kejsersnit. Det sker jo, fortæller han.

På trods af den lidt for tidlige fødsel, så fortæller håndboldeksperten, at både mor og lille Konrad, som parret har besluttet at kalde deres søn, har det godt.

Fødslen var dog ikke helt udramatisk, fortæller Daniel Svensson.

– I et par dage havde han (Konrad, red.) ikke givet lige så mange livstegn, og da vi kommer til kontrol på Rigshospitalet i tirsdags, får vi at vide, at han har navlestrengen viklet om halsen tre-fire gange. Det var derfor, han ikke kunne bevæge sig.

Daniel Svensson og kæresten Caroline Alhof blev sammen med lægerne enige om, at lille Konrad skulle fødes via kejsersnit i løbet af tirsdagen.

– De var ikke bange for, at det var farligt, men vi skulle have ham ud. Fem minutter efter fortæller de os, at det er vores tur om et kvarter, lyder det fra Daniel Svensson.

Han fortæller, at de var i de bedste hænder på Riget, hvor de følte sig trygge under hele fødslen. De blev udskrevet fredag, og nu har de haft weekenden til at forsøge at vænde sig til den nye tilværelse.

– Åh ja. Lige nu går jeg rundt med min søn på skulderen, og får ham til at hikke. Det er totalt overvældende og en kombination af en lykkerus og en forundring over, hvad der egentlig foregår, fortæller han og fortsætter.

– Der er så mange ting, som jeg ikke ved, og som vi skal lære at forstå som familie. Det er overvældende på den mest positive og fantastiske måde.

I efteråret 2022 blev Daniel Svensson opereret for kræft, da der blev fundet en kræfttumor i hans nyre i forbindelse med, at han skulle have fjernet blindtarmen.

De operationer lader det heldigvis til, at han er kommet sig godt over.

Sponsoreret indhold