Sport25. marts 2024

Dani Alves betaler kaution og kan prøveløslades

20. marts kom det frem, at Dani Alves ville kunne løslades, hvis en kaution på en million euro blev betalt
Brasilianeren skal aflevere både sit spanske og brasilianske pas, så han ikke kan forlade Spanien.
Brasilianeren skal aflevere både sit spanske og brasilianske pas, så han ikke kan forlade Spanien.
 Foto: Jordi BORRAS/Ritzau Scanpix

Fodboldspilleren Dani Alves, der er idømt fire et halvt års fængsel for at have voldtaget en kvinde, har betalt sin kaution og kan dermed løslades fra spansk fængsel.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

20. marts blev det afgjort, at Dani Alves ville kunne løslades, mens han venter på en ankesag, hvis en kaution på en million euro, hvilket svarer til cirka 7,5 millioner kroner, blev betalt.

To dage senere kom det frem, at den brasilianske fodboldspiller ikke var i stand til at betale kautionen og derfor fortsat skulle sidde i fængsel.

Nu er kautionen dog betalt, og dermed kan Dani Alves prøveløslades.

Dani Alves blev i februar dømt for voldtægt mod en kvindelig natklubgæst på et diskotekstoilet i Barcelona tidligt om morgenen 31. december 2022.

Ifølge offeret tvang Dani Alves hende til at have sex, selv om hun flere gange sagde nej. Selv har han nægtet sig skyldig.

40-årige Dani Alves blev arresteret i januar 2023 og har snart afsonet en fjerdedel af dommen, og det gav ham mulighed for at søge om prøveløsladelse.

Domstolen i Barcelona har som betingelse for Dani Alves' prøveløsladelse krævet, at brasilianeren afleverer både sit spanske og brasilianske pas, så han ikke kan forlade Spanien.

I retten har den forhenværende FC Barcelona-spiller tidligere lovet ikke at stikke af, mens han er på fri fod.

Sponsoreret indhold