Sport 9. januar

Damar Hamlin kollapsede under NFL-kamp: Nu er han kommet hjem

Det var et hjertestop, der var årsagen til kollapset
Siden Damar Hamlin kollapsede er det strømmet ind med hyldester til ham.
Siden Damar Hamlin kollapsede er det strømmet ind med hyldester til ham.
Foto: Zach Bolinger/AP/Ritzau Scanpix

Damar Hamlin er i bedring, efter at han faldt om med hjertestop i NFL-kampen mellem Buffalo Bills og Cincinnati Bengals mandag i sidste uge.

Lægerne på UC Medical Center i Cincinnati, hvor Damar Hamlin har været indlagt, bekræfter mandag aften dansk tid, at NFL-spilleren er kommet hjem til Buffalo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skriver hans arbejdsgiver, Buffalo Bills, på Twitter.

- Vi er glade og stolte over at kunne dele, at Damar Hamlin er blevet udskrevet fra hospitalet og er vendt tilbage til Buffalo.

- Han har det godt, og det her er næste skridt i hans bedring, siger lægerne ifølge Buffalo Bills' Twitter-opslag.

Damar Hamlin er fløjet hjem til Buffalo, hvor han nu bliver overvåget af et nyt hold læger på hospitalet Buffalo General.

Den 24-årige NFL-spiller faldt til jorden efter ni minutter af opgøret mellem Buffalo Bills og Cincinnati Bengals mandag 3. januar.

Læger fra begge hold blev hurtigt tilkaldt, og ud fra spillernes reaktion var det tydeligt, at noget var helt galt. Flere af holdkammeraterne fra Buffalo Bills tog sig chokerede til ansigtet, mens andre græd.

Senere kom det frem, at Hamlin blev genoplivet, mens han modtog livreddende førstehjælp på banen. Han blev overført til det lokale hospital, hvor han har været indtil denne mandag.

Kampen mellem Buffalo Bills og Cincinnati Bengals blev aldrig genoptaget og bliver ikke spillet om.

Buffalo Bills har været i kamp siden kollapset. Det skete søndag aften dansk tid, og her var Damar Hamlin i rigtig godt humør, melder lægerne.

- Da Bills lavede det første touchdown lige efter kickoff, hoppede han op og ned, siger Timothy Pritts, der er læge på UC Medical Center.

Buffalo Bills vandt kampen mod New England Patriots søndag aften dansk tid.

Sponsoreret indhold