Sport19. april 2024

Cykelunionen siger farvel til formand Morten Anderson

Efter kun et år ved roret søger Danmarks Cykle Union (DCU) en ny formand, da Morten Anderson aftræder af personlige årsager

Danmarks Cykle Union (DCU) skal finde en ny formand.

Morten Anderson, der har siddet som formand i lidt mere end et år, har trukket sig fra posten på grund af personlige årsager.

Det skriver DCU på sin hjemmeside.

- Danmarks Cykle Union takker Morten for hans store engagement og ønsker ham held og lykke fremover, lyder det fra DCU.

- Fra bestyrelsen har næstformand Johnny Lillelund taget over som konstitueret formand for en periode, mens processen pågår med at finde nye formandskandidater frem til en kommende ekstraordinær kongres.

Morten Anderson blev valgt som ny formand på den årlige kongres i marts 2023.

I forbindelse med at han tiltrådte, lagde han vægt på, at unionen havde forsømt sin base og var blevet for fokuseret omkring eliten.

- Min største opgave bliver at få klubberne til at engagere sig igen, sagde Morten Anderson, da han overtog formandskabet.

Han tog over fra Henrik Jess Jensen, der ikke genopstillede som formand efter syv år i spidsen for DCU, hvor den seneste tid var præget af flere møgsager.

Der havde været rod i økonomien, og Henrik Jess Jensen blev beskyldt for blandt andet nepotisme og fik kritik af Danmarks Idrætsforbunds etiske råd.

Sponsoreret indhold