Sport4. januar 2023

Cykelstjernen Mark Cavendish truet med kniv foran børnene

Der er kommet grumme detaljer frem om det skræmmende hjemmerøveri, som cykelrytteren og hans familie blev udsat for
Mark Cavendish, Peta Cavendish og to af deres børn ved navn Delilah og Frey.
Mark Cavendish, Peta Cavendish og to af deres børn ved navn Delilah og Frey.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Jeg stikker dig for øjnene af dine børn.

Sådan lød den skræmmende trussel angiveligt, da cykelrytteren Mark Cavendish og hans familie blev udsat for et groft hjemmerøveri.

Et røveri, der fandt sted tilbage i november 2021.

Lidt over et år senere er sagen nu kommet for retten, og det er her, de uhyggelige detaljer er kommet frem.

Det skriver Daily Mail.

Ifølge det britiske medie fandt røveriet sted i de tidligere timer 27. november.

Her lå Mark Cavendish og sov i sin seng i hjemmet nordøst for London sammen med sin hustru, Peta, samt deres yngstre barn på tre år, da de blev vækket af en lyd.

Da cykelstjernen var skadet efter et styrt på cyklen, var det konen, der rejste sig først for at undersøge lyden, og her gik det helt galt.

Ud af det blå kom tre skikkelser nemlig løbende mod hende, hvorefter hun panisk råbte til sin kendte mand, at han skulle skynde sig tilbage i soveværelset.

Mark Canvendish forsøgte i stedet at trykke på en såkaldt panik-alarm for at alarmere polititet, men det fik blot røverne til at hoppe på ham.

- De slog ham og sagde, han skulle slukke alarmen. En af dem trak en kniv og truede med at stikke ham ned foran hans børn, lød det fra anklager Edward Renvoize under et retsmøde tirsdag.

Han fortalte videre, at røverne angiveligt var ude efter to milliondyre ud af mærket Richard Mille, som ejes af cykelstjernen.

Ifølge Renvoize slap røverne afsted med to ure blev under røveriet - det ene til en værdi af 400.000 pund og det andet til en værdi af 300.000 pund, hvilket svarer til cirka 2,5 og 3,4 millioner kroner

Politiets undersøgelse viste efterfølgende dna-spor fra en 28-årig mand fra det østlige London. Han har "erkendt sin skyld i at have begået røveriet allerede", lød det fra Renvoize i retten.

Politiet var derudover i stand til at identificere flere andre personer, som lader til at have kommunikeret med den 28-årige mand.

En 31-årig og en 28-årig mand er også anklaget i forbindelse med røveriet og nægter sig skyldige.

Briten Mark Cavendish har sammen med legenden Eddy Merckx rekorden for flest etapesejre i Tour de France. Begge har 34 af slagsen.

Retssagen ventes at vare omkring to uger.

Sponsoreret indhold