Sport25. juli 2023

Cykelrytteren Miguel Ángel López er midlertidig suspenderet efter dopingmistanke

López mistænkes for at have brugt et ulovligt medikament i 2022
Miguel Angel Lopez
Colombianske Miguel Angel Lopez er midlertidigt suspenderet.
 Foto: Andres Larrovere/AFP/Ritzau Scanpix

Den Internationale Cykelunion (UCI) meddeler tirsdag på sin hjemmeside, at colombianeren Miguel Ángel López er blevet midlertidigt suspenderet.

Han bliver undersøgt for at have været i besiddelse af og at have brugt et ulovligt medikament i ugerne op til etapeløbet Giro d'Italia sidste år.

Miguel Ángel Lopez gennemførte sidste år ikke det traditionsrige etapeløb, der sammen med Tour de France og Vuelta a España kaldes for et grand tour-løb.

- Efter at have gennemgået materiale og information, der er kommet fra Det Internationale Testagentur (ITA) 26. juni og 7. juli i år, er den colombianske rytter blevet orienteret om en mulig forseelse for at have anvendt og opbevaret et forbudt stof i ugerne før Giro d'Italia 2022, meddeler UCI.

Cykelunionen har foreløbig ingen yderligere kommentarer.

29-årige Miguel Ángel López blev i 2018 nummer tre i både Giroen og Vueltaen, og så sent som sidste år blev han nummer fire i sidstnævnte løb samlet.

I 2020 blev han samlet nummer seks i Tour de France, og undervejs vandt han en etape.

I december sidste år blev han fyret fra Astana-holdet, da det kom frem, at han angiveligt havde en forbindelse til den kontroversielle læge Marcos Maynar Mariño.

Miguel Ángel López skiftede herefter til Team Medellin EPM i hjemlandet. Holdet har status af kontinentalhold, hvilket svarer til tredjehøjeste niveau.

Marcis Maynor Mariño har været involveret i flere dopingsager og er blevet undersøgt for forskellige former for kriminalitet.

López har selv afvist doping og varslede retlige skridt mod Astana efter fyringen.

Sponsoreret indhold