Sport16. februar 2024

Cykellegende ramt af kræft: – Et kæmpe chok

Den seksdobbelte olympiske mester Chris Hoy blev sidste år diagnosticeret med kræft, fortæller han
Former Scottish cyclist Chris Hoy poses on the red carpet prior to the 2023 Laureus World Sports Awards ceremony in Paris on May 8, 2023. JULIEN DE ROSA / AFP
Den mangedobbelte verdensmester og seks gange olympiske mester Chris Hoy har fået konstateret kræft.
 Foto: Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Holger Rune ombestemmer sig: Bliver væk

Skotske Chris Hoy havde igennem sin lange karriere på banecyklen ekstremt stor succes.

Det blev til seks olympiske guldmedaljer og hele 11 verdensmesterskaber i banecykling for den nu 47-årige skotte, som sidste år blev ramt af kræft.

Det skriver britiske Sky News.

Kræftsygdommen kom angiveligt ud af ingenting, fortæller han på sin Instagram.

– Jeg har lidt nyheder at dele med jer. Sidste år blev jeg diagnosticeret med kræft, hvilket kom som et kæmpe chok, da jeg ikke havde nogen symptomer på daværende tidspunkt.

– Jeg bliver i øjeblikket behandlet, blandt andet kemoterapi, som heldigvis forløber rigtig godt, skriver han og sender et kæmpe tak til den professionelle hjælp han får.

Chris Hoy havde ønsket, at han kunne holde den kedelige nyhed for sig selv og sin familie, men er tilsyneladende blevet tvunget til at offentliggøre de triste omstændigheder – det fremgår dog ikke hvorfor.

– Selv om jeg sætter stor pris på alt den support, jeg har modtaget, så vil jeg gerne håndtere det privat, fortæller den mangedobbelte verdensmester.

Chris Hoy indstillede sin aktive karriere i 2013.

Sponsoreret indhold