Sport30. november 2022

Copenhagen Pride sender åbent brev til landsholdet: "Vi er skuffede"

Copenhagen Pride sender et åbent brev med en bøn til det danske landshold før skæbnekampen mod Australien
Copenhagen Pride har sendt et åbent brev til landsholdet og DBU.
Copenhagen Pride har sendt et åbent brev til landsholdet og DBU.
 Foto: Copenhagen Pride

Først blev "One Love"-anførerbindet droppet, da FIFA forbød det, og nu sender Copenhagen Pride et åbent brev til landsholdet med en appel.

Hos organisationen håber man nemlig, at landsholdet i sidste puljekamp mod Australien vil lave tegnsprogstegnet for "kærlighed" eller "i love you" og sende et signal til danskerne og LGBTI+ personer verden over, at landsholdet støtter op om lige kærlighed for alle.

Der skriver Copenhagen Pride i en pressemeddelelse.

– For spillerne er det vigtigt at fokusere på fodbolden, men for os, går sport og menneskerettigheder hånd i hånd, siger Lars Henriksen, der er politisk forperson for Copenhagen Pride.

– Retten til frihed, tryghed og kærlighed bør ikke sættes på pause, fordi der skal spilles fodbold, men sporten kan tværtimod være et fantastisk redskab til at starte de her vigtige samtaler. Det kræver bare, at der er nogen, der er modige nok til at gå forrest, uddyber Lars Henriksen.

Under VM har de kørt en kampagne "I kan sige det hele uden at sige noget", der er afbilledet med det universelle tegn for kærlighed. Nemlig tegnsprogstegnet.

De understreger dog, at de ikke langer ud efter landsholdet eller DBU, men blot "ønsker at give dem en 'håndsrækning' simpelt værktøj, som kan hjælpe spillerne med at vise deres støtte i en situation, hvor det ellers virker umuligt."

Du kan læse og se brevet i faktaboksen herunder.

Åbent brev til DBU og landsholdet fra Copenhagen Pride

KÆRE HERRELANDSHOLD, KÆRE DBU OG KÆRE KASPER HJULMAND

Det er ingen hemmelighed, at vi alle sammen blev skuffede over FIFA’s beslutning om at droppe anførerbindet med det vigtige budskab, One Love. Og det stikker lidt i vores regnbuefarvede hjerter, når I insisterer på kun at fokusere på fodbolden – for kan man overhovedet have øjnene på bolden, når man lukker øjnene? Vi har allerede set beviser på, at sportsstjerner af jeres kaliber er i stand til at bakke op, uden at risikere sanktioner. Vi ved godt, at det ikke er nemt, men hvor der er vilje, er der vej. Bare spørg jeres tyske kolleger. Eller I kunne spørge os. For vi har faktisk et forslag, som kræver en meget lille handling, men har en kæmpestor betydning.

Det her håndtegn er et universelt tegn på kærlighed i hele verden. Og hvis I laver det for åben skærm, f.eks. mens I synger hele Danmarks nationalsang, på holdfotoet, når I scorer eller holder pressemøde, viser I os og resten af verden, at Danmarks Drenge tror på, at kærligheden er lige for os alle – uanset hvem, man elsker og hvilket land, man befinder sig i.

PÅ DEN MÅDE KAN I SIGE DET HELE – HELT UDEN AT SIGE NOGET.

Vi hepper på jer herhjemme i Danmark. Vi håber, I vil heppe på os i Qatar.

Sådan ser det åbne brev til landsholdet og DBU ud.
Sådan ser det åbne brev til landsholdet og DBU ud.
 Foto: Copenhagen Pride

Sponsoreret indhold