Sport4. september 2023

Coco Gauff: Wozniacki kan kæmpe med om Australian Open-titel

Amerikaneren fik nedkæmpet Caroline Wozniacki, som amerikaneren har dyb respekt for efter US Open-møde
Da Wozniacki spillede sin sidste US Open, spillede 19-årige Gauff sin første. I nat tørnede de to så sammen for første gang.
Da Wozniacki spillede sin sidste US Open, spillede 19-årige Gauff sin første. I nat tørnede de to så sammen for første gang.
 Foto: EPA/WILL OLIVER/Ritzau Scanpix

Coco Gauff var en tand skarpere og slog Caroline Wozniacki i søndagens US Open-ottendedelsfinale, men den 19-årige amerikaner var imponeret over sin 14 år ældre modstander.

Så meget at hun regner Wozniacki blandt de spillere, der kan gå hele vejen i Australian Open i januar 2024.

- For at være helt ærligt tror jeg, at hun vil være en del af topfeltet i Australian Open, siger Coco Gauff på sit pressemøde efter sejren.

- Hun er utroligt fit, og det gav hende også mange sejre i første del af karrieren, men hun spiller også fantastisk tennis.

Gauff mener, at Wozniacki er en mere komplet spiller end det, hun havde ry for at være.

- Hun har haft ry for at være en kontraspiller, der spiller bolden tilbage. I dag (søndag, red.) spillede hun også meget aggressivt. Hun slog sin forhånd rigtigt godt ned ad linjen. Det fangede mig flere gange, da jeg ikke havde forventet det.

- Hun udnyttede mine fejl, og jeg kunne ikke slå bolden for kort, for så straffede hun den aggressivt. Så det var svært at finde balance mod hende, fortæller verdensranglistens nummer seks.

Gauff vandt første sæt med 6-3, men Wozniacki vandt andet sæt med de samme cifre og kom også foran med et servegennembrud i starten af tredje sæt.

Men efter at have tabt fire partier i træk, fandt Gauff et højere niveau og ændrede 0-1 til 6-1 i det afgørende sæt.

Det handlede dog ikke om kondition, mener Gauff.

- Jeg kan overmatche de fleste modstandere på konditionen, når de rammer muren, men det blev ikke afgørende i dag. Jeg tror egentlig bare, jeg hævede niveauet og spillede bedre.

Gauff er nu klar til kvartfinalen.

Sponsoreret indhold