Sport31. august 2023

Clara Tauson uafklaret om fremtidig træner: - Nu skal jeg lige sunde mig

Til US Open har Lars Christensen været træner for Clara Tauson. Men hvorvidt han fortsætter eller Carlos Martinez vender tilbage, ved Tauson ikke endnu
Clara Tauson røg torsdag ud med et brag i anden runde af US Open. Derfor er hun ikke sikker på, hvem der fremover skal træne hende.
Clara Tauson røg torsdag ud med et brag i anden runde af US Open. Derfor er hun ikke sikker på, hvem der fremover skal træne hende.
 Foto: Mike Stobe/AFP/Ritzau Scanpix

Clara Tauson røg torsdag ud af US Open med et brag, da hun i anden runde tabte til Peyton Stearns fra USA med cifrene 3-6, 0-6.

Fra tribunen kunne træner Lars Christensen hverken gøre fra eller til for at få den 20-årige dansker med i kampen.

Nu er spørgsmålet så, om Lars Christensen får flere kampe som træner for Tauson.

Christensen, der i mange år har været træner for Holger Rune, rejste med Tauson til New York, fordi hendes normale træner, Carlos Martinez, af private årsager ikke kunne være der.

Om Christensen kan være en løsning på sigt, ved Tauson ikke.

- Det ved jeg ikke helt endnu. Nu skal jeg lige sunde mig et par dage, og så skal jeg tilbage på træningsbanen. Jeg tager lige en dag ad gangen, siger Tauson.

Hun fortæller, at hun har været i kontakt med Carlos Martinez under turneringen.

- Han har skrevet til mig fra Spanien, men jeg har haft mit fokus her.

Om samarbejdet med Martinez, der blev hendes træner i foråret, fortsætter, har hun heller ikke svar på.

- Det ved jeg ikke helt endnu. Jeg er stadig her, så må vi tage den om et par dage, når jeg er kommet mig over det her, siger Tauson.

Hvis Martinez ikke fortsætter, så er spørgsmålet, om Lars Christensen er ledig på markedet. Christensen er stadig tilknyttet Holger Rune. I hvert fald til nogle turneringer, når franske Patrick Mouratoglou ikke er med som træner.

I et interview med Ekstra Bladet efter Runes exit i første runde, sagde mor og manager Aneke Rune, at hun ville råde sin søn til at gå tilbage til Lars Christensen som fast træner, da der har været et "ego-clash" mellem de to trænere.

På den måde kan Christensen blive en ombejlet mand blandt de to danske tennisstjerner, der begge er ude af US Open nu.

Tauson efter at have fået et såkaldt æg endda.

- Det var forfærdeligt. Jeg kan ikke sige så meget andet. Hun (Stearns, red.) spillede en god kamp og lavede vel kun seks fejl i hele kampen. Jeg følte, at jeg gjorde mit bedste. Det var bare langt under niveau.

- Jeg havde ingen ben i dag. Jeg følte mig som en cykelrytter med dårlige ben. Jeg håber, at hun spillede sit livs kamp, ellers er det ærgerligt for mig. Det var frustrerende, at jeg ikke kunne finde mit niveau, siger Tauson om kampen.

Sponsoreret indhold