Sport12. juni 2023

Clara Tauson tilbage i top-100

Efter French Open-succes avancerede Clara Tauson mandag til en placering som nummer 93 på kvindernes verdensrangliste i tennis
Clara Tauson har før bevist at hun hører til på tennissportens højeste hylde.
Clara Tauson har før bevist at hun hører til på tennissportens højeste hylde.
 Foto: Ritzau Scanpix

Clara Tauson er officielt tilbage i top-100. Hun hopper 34 placeringer op og er nu nummer 93 i verden.

Den 20-årige dansker nåede frem til tredje runde i grand slam-turneringen i Paris. Det er de resultater, der sender hende et godt stykke op på verdensranglisten.

Efter de seks kampe ved French Open - heraf tre i kvalifikationen - vidste Clara Tauson godt, at hun ville havne i top-100.

- Rangering er ikke det vigtigste. Det betyder noget, at jeg har det godt og spiller godt. At jeg kom helskindet igennem seks kampe, er det vigtigste.

- Men det er da dejligt at være tilbage i top-100, og så må jeg kigge fremad, sagde Clara Tauson efter nederlaget til russeren Elina Avanesyan.

Avancementet på verdensranglisten betyder også, at Clara Tauson nu får nemmere adgang til de større WTA-turneringer. På det seneste har hun spillet mange ITF-turneringer.

Nummer et i verden er polske Iga Swiatek, der vandt French Open.

På herresiden vandt Novak Djokovic French Open og snuppede sin 23. grand slam-titel. Det er flest af alle mandlige spillere og nu en mere end Rafael Nadal.

French Open-titlen sender også Djokovic tilbage på førstepladsen på ranglisten, hvor han overhaler Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev.

Holger Rune, der nåede kvartfinalen ved French Open bevarer sin placering som nummer seks i verden.

I kvartfinalen blev det til et nederlag for Holger Rune til Casper Ruud, der tabte finalen til Djokovic.

Sponsoreret indhold