Sport24. maj 2023

Clara Tauson imponerer igen: Ny flot sejr

Clara Tauson slog kroaten Petra Marcinko 6-2, 6-1 og er nu en sejr fra hovedturneringen i Paris
Overlegen Clara Tauson er en sejr fra French Open.
Overlegen Clara Tauson er en sejr fra French Open.
 Foto: Alastair Grant/AP/Ritzau Scanpix

Den danske tennisspiller Clara Tauson er nu blot en sejr fra at indløse billet til grand slam-turneringen French Open.

Onsdag vandt hun i sikker stil kampen i anden kvalifikationsrunde over kroaten Petra Marcinko. I løbet af en time vandt Tauson med 6-2, 6-1.

Danskeren havde et større slagrepertoire og virkede langt mere komfortabel på det røde grus end sin modstander opgøret igennem.

Lynhurtigt kom Tauson på 3-0 i første sæt, og selv om danskeren selv blev brudt en enkelt gang, kom sætsejren sikkert i hus med yderligere to brud. Andet sæt var lige så ensidigt, så spændingen forsvandt hurtigt.

Clara Tauson skal op mod Mirjam Björklund i den afgørende kamp om en plads i hovedturneringen. Den 24-årige svensker er nummer 159 på verdensranglisten og dermed dårligere rangeret end Tauson.

Den 20-årige dansker har haft et svært år med skader og vigende resultater. Det har sendt hende ned som nummer 126 på verdensranglisten, og derfor er hun ikke længere selvskrevet som deltager i de største turneringer.

Hun var ikke med ved Australian Open tidligere i år, så hvis Tauson ender med at indløse billet til French Open, bliver det hendes første grand slam-deltagelse siden US Open for ni måneder siden.

Clara Tauson har deltaget i hovedturneringen i Paris to gange. I både 2020 og 2021 røg hun ud i anden runde.

Sponsoreret indhold