Sport19. april 2023

Clara Tauson i nederlag: Knækker mod ukrainsk stjerne

Det danske stjernefrø Calar Tauson tabte til ukrainske Elina Svitolina i tre sæt
Clara Tauson tabte onsdag i tre sæt til Elina Svitolina.
Clara Tauson tabte onsdag i tre sæt til Elina Svitolina.
 Arkivoto: Alastair Grant/AP/Ritzau Scanpix

Clara Tauson høstede selvtillid, da hun i sidste uge vandt alle sine kampe i Billie Jean King Cup. Og onsdag tog det danske tennistalent en stor skalp i Portugal.

I første runde af ITF-grusturneringen i Lissabon-bydelen Oeiras slog hun den tidligere topspiller Elina Svitolina, som i disse uger gør comeback efter mere end et år uden for tennisbanerne.

Tauson slog ukraineren med 2-6, 7-6, 6-4.

Svitolina var ellers meget overlegen i første sæt.

Ukraineren var godt på vej mod at uddele et æg, da hun var foran med 5-0. Men Tauson fandt fodfæste og vandt to partier, inden Svitolina satte det afgørende stød ind.

Tauson kom sig på imponerende vis over forskrækkelsen fra første sæt. I hvert fald spillede hun pludselig forrygende i andet sæt.

I det allerførste parti satte hun Svitolina til vægs og bragte sig foran med et servegennembrud. Ukraineren slog senere tilbage, men da sættet skulle afgøres i tiebreak, var Clara Tauson stærkest.

Det var tydeligt, at danskeren havde et fysisk overskud i forhold til Svitolina, som fik sværere og sværere ved at spille effektivt.

Ukrainerens slag blev svagere, og den præcision, der havde udraderet Tauson i første sæt, var minimeret.

Samtidig lykkedes Tauson med at slå flere og flere vindere, og selv om Svitolinas klasse længe holdt hende inde i kampen, knækkede hun til sidst.

28-årige Elina Svitolina er dumpet helt ned i bunden af verdensranglisten, efter at hun i et helt år ikke har samlet point ind.

Hun er aktuelt placeret som nummer 1113. Det er en markant kontrast til de placeringer, hun tidligere har indtaget. Så sent som i 2021 var hun oppe som nummer fire i verden og har tidligere været oppe som nummer tre.

I marts 2022 trak hun stikket af forskellige årsager. Hun døjede med en dårlig ryg og var mentalt overbelastet på grund af krigen i hjemlandet.

I maj annoncerede hun, at hun var gravid med sin mand, den franske topspiller Gaël Monfils. Hun fødte parrets første barn i oktober.

Sponsoreret indhold