Sport31. maj 2023

Clara Tauson er videre i French Open: Besejrer canadier

For første gang i karrieren er Clara Tauson videre til tredje runde af French Open
Clara Tauson er videre i French Open.
Clara Tauson er videre i French Open.
 Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/Ritzau Scanpix

Clara Tauson vandt også sin anden kamp i hovedturneringen i French Open, og med sejrene i kvalifikationen er hun nu oppe på en håndfuld sejre i Paris.

Onsdag gik det ud over canadieren Leylah Fernandez, der blev slået med 6-3, 5-7, 6-4.

Det startede glimrende for Tauson, men siden blev det knap så nemt for danskeren, der døjede med rygproblemer og fik behandling undervejs.

Hun fik dog kæmpet sejren hjem med en fremragende indsats i tredje sæt.

Undervejs fik begge spillere vist blændende takter, og i perioder var der tale om en seværdig kamp på bane 6 i aftentimerne i Paris.

Tauson tog momentum fra sin første kamp med ind til onsdagens opgør. Danskeren tog initiativet fra start med sine tunge, dybe grundslag, og Fernandez havde problemer med tempoet.

Selv en irritation over en dømt fodfejl kunne ikke stoppe Tauson, der dominerede sin modstander totalt. Fernandez var derimod et fejlorgie med ti uprovokerede fejl i de første fire partier, som Tauson vandt.

Først da begyndte Fernandez at få træffere ind og brød til 1-4, og så vendte kampbilledet. Nu styrede canadieren spillet, og pludselig var det hende, der slog vindere. Hun brød også til 3-4.

Et par canadiske fejl kom dog Tauson til undsætning, så hun kunne snuppe de næste partier og dermed sættet.

Danskeren var dog faldet i niveau, og årsagen skulle måske findes i, at ryggen gjorde ondt. Efter sættet fik Tauson således behandling på banen, og det gav mindelser om 2022, hvor rygskader gang på gang satte en stopper for hende.

Da hun gik ud til andet sæt, blev hun da også brudt til 0-2 og så lidt besværet ud i sin gang. Alligevel kom hun tilbage på 2-2, og i fortsættelsen var kampen meget lige.

Indtil stillingen 5-6, hvor Tauson spillede et dårligt serveparti, blev brudt til 5-7 og kastede ketsjeren i frustration.

Men Tauson var fokuseret igen fra tredje sæts start. Her tog hun igen initiativet og slog stærkere vindere. Særligt baghåndsvinderen, der gav servegennembrud til 2-1, havde høj klasse.

Bruddet skulle vise sig afgørende, da Tauson i tredje sæt havde godt styr på sine egne partier.

Da hun efter to og en halv times spil kunne serve sejren hjem, gjorde hun det med et rent parti og en velplaceret forhåndsvinder.

I tredje runde venter på fredag russeren Elina Avanesyan, der sent onsdag slog franske Leolia Jeanjean. Avanesyan er nummer 134 i verden.

/ritzau/

Sponsoreret indhold