Sport2. februar 2024

Clara Tauson åbner op: Det er ensomt

Den danske tennisspiller rejser over hele verden og bruger meget tid alene, men hun har fundet en styrke i ensomheden, fortæller hun
Clara Tauson drømmer om at cementere sin position i verdenstoppen. 
Clara Tauson drømmer om at cementere sin position i verdenstoppen.
 Foto: Tracey Nearmy/Ritzau Scanpix

Clara Tauson flyttede for nyligt tilbage til Danmark, primært for at styrke samarbejdet med sin "nye" træner, Lars Christensen. De to havde kendt hinanden i mange år, men indtil for nyligt fungerede han som træner for Holger Rune.

I modsætning til Holger Rune, sidder Tausons mor ikke med i spillerboksen - og den er heller ikke proppet med analytikere, fysioterapeuter eller mentaltrænere. Som regel er det kun Lars.

Familie og venner flyver med mellemrum med til en turnering, men for det meste er Tauson alene - selvfølgelig med sin træner. Men Tauson har fundet en styrke i "ensomheden", fortæller hun:

- Det er en ensom sport, man skal kunne klare en masse selv, og det er jeg rigtig glad for, at jeg kan. Ellers ville det blive ekstra hårdt.

- Selvfølgelig skal man have en træner med, som kan sætte en i gang, men at være alene, det er fint for mig. Jeg er meget tryg i mig selv, fortæller Tauson i det seneste afsnit af podcasten 'Sportshjerte'.

Det har været rigtig hårdt

Clara Tauson spiller i gennemsnittet 25-30 turneringer på et år - i hvert fald når kroppen tillader det. De lange skadesperioder har i perioder betydet, at hun havde svært ved at beholde sine rangering og dermed adgangen til de store turneringer.

Skadesperioderne har sat sine spor hos den unge spiller, men skaderne er svære at undgå på grund af den voldsomme belastning:

- Det har været rigtig hårdt. Der har været meget frem og tilbage mellem træning og ingen træning.

- Jeg spiller selvfølgelig meget. Som tennisspiller ligger man hele tiden på kanten af skader og muskelskader. Det er jo en elitesport, mange spillere spiller med skavanker, fordi vi presser vores krop rigtig meget. Det er bare et vilkår. Nu er det hele forhåbentlig et overstået kapitel, og jeg kan se fremad, siger Tauson.

Clara Tauson var torsdag i Linz millimeter fra at slå verdens nummer 12 Jelena Ostapenko. Tauson misbrugte desværre en matchbold i andet sæt og endte med at tabe i tredje sæts tiebreak.

Sponsoreret indhold