Sport25. oktober 2023

Christian Eriksen storroses efter sejr over FCK: - Vi havde det svært

Christian Eriksen roses af Erik Ten Hag efter sejren over FC København, hvor han leverede assisten til Manchester United-scoringen
Soccer Football - Champions League - Group A - Manchester United v FC Copenhagen - Old Trafford, Manchester, Britain - October 24, 2023 Manchester United's Christian Eriksen during the warm up before the match REUTERS/Molly Darlington
Christian Eriksen var involveret i sejrsmålet i tirsdagens Champions League-kamp mellem Manchester United og FC København.
 Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen måtte endnu en gang se sig henvist til bænken, da Manchester United-træner Erik ten Hag valgte sine 11 startere til Champions League-kampen mod FC København, men Eriksen kom alligevel til at spille en rolle.

Eriksen blev skiftet ind fra anden halvlegs start, efter at FCK havde været bedst i de første 45 minutter på Old Trafford, og ud over at spille en god halvleg på den centrale midtbane sørgede Eriksen for assisten ved Uniteds sejrsmål til 1-0.

- Christian er altid positiv, og som man kan se, så bringer han noget fodbold. Vi havde det svært i første halvleg, da FCK var godt organiseret. Man er nødt til at nedbryde dem med den rette timing, og det er Christian god til, siger Erik ten Hag ifølge Uniteds hjemmeside.

- Han har intelligens, og så er hans beslutninger med bolden ofte rigtigt gode, ikke kun ved målet, også hans distribution af afleveringer er god. Når vi har meget boldbesiddelse, kan Eriksen gøre forskellen.

Erik ten Hag tilføjer dog i næste moment, at der også har været kampe i denne sæson, hvor holdet ikke har haft god boldbesiddelse med Eriksen, Casemiro og Bruno Fernandes på banen.

- Vi har kæmpet for at have den rette balance, når vi har måttet justere i forsvaret. Så forsvinder rutinerne, og vi har mistet kontrollen på midtbanen. Når vi får rutinerne tilbage, især blandt de fire bageste, er der et andet grundlag.

Det var den ofte udskældte midterforsvarer Harry Maguire, der efter godt 70 minutter nød godt af Eriksens fine indlæg. Han pressede sig foran et par FCK-forsvarere og headede serveringen i mål.

- Det var en fantastisk bold fra Eriksen. Det var virkelig svært at komme til afslutninger ved hjørnespark, da deres midterforsvarere headede alt væk. Nu kom målet i anden fase, det var dejligt, siger Harry Maguire.

Med sejren kom United op på tredjepladsen i gruppen med tre point, mens FCK bliver på et point.

Sponsoreret indhold