Sport26. september 2022

Christian Eriksen inden VM: Jeg er ovenpå

Christian Eriksen er optimistisk før VM-slutrunden i Qatar
Christian Eriksen under UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Danmark-Frankrig i Parken, søndag den 25. september 2022.
Christian Eriksen under UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Danmark-Frankrig i Parken, søndag den 25. september 2022.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landsholdsspilleren Christian Eriksen oser af overskud på fodboldbanen i øjeblikket. Det cementerede han så sent som søndag aften i Parken med en stærk præstation i Danmarks 2-0-sejr over de franske verdensmestre i den afsluttende Nations League-gruppekamp.

Fynboen lavede blandt andet en genial aflevering og splittede det franske forsvar i optakten til Danmarks første mål. Dermed fulgte han op med mere landsholdsmagi efter at have lavet et drømmemål i Zagreb i torsdags.

- Jeg føler mig ovenpå og godt tilpas. Der er ikke rigtig noget, der kan gå i vejen for mig. Det føles godt, når jeg spiller i klubben, og det føles godt, når jeg spiller på landsholdet.

- Jeg har da flere gange tænkt på, hvordan det så ud i september sidste år, hvor jeg ikke spillede fodbold og var uden viden om, hvad der skulle ske i fremtiden, siger Christian Eriksen.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand mener, at Eriksen rammer et uhyre højt niveau i øjeblikket. Men samtidig tror han, at fodboldverden ikke har set 30-årige Eriksens topniveau endnu.

- Jeg synes altid, at Christian har været en fantastisk spiller. Når man har to så gode ben og kan holde til så meget, så tror jeg stadig, at det bedste er foran ham. Han bruger al sin kløgt, ro og erfaring, og han har så meget ro i kroppen, at han ikke kan blive stresset på en fodboldbane.

- Han er positiv og afklaret, og jeg ved ikke, om der er en forbindelse til det, der skete (hjertestoppet under EM sidste år, red.). Han spiller med et enormt overskud for United og for os. Uden for banen er han fuld af positivisme, siger Kasper Hjulmand.

Eriksens positive sind kan eksempelvis ses, når han giver sin vurdering af, hvor Danmark står før VM-slutrunden i Qatar om to måneder.

- Vi har fået en god optakt til den slutrunde, der venter lige om hjørnet.

- Vi står et godt sted. Vi har en lidt anden følelse nu efter kampen mod Frankrig, end vi havde efter kampen i Kroatien.

- Vi har ikke spillet så godt mod Kroatien i Nations League, men vi har leveret mod Frankrig, og kan vi spille på det niveau igen, har vi også gode muligheder for at få et godt resultat til VM, siger Eriksen.

Sponsoreret indhold