Sport15. maj 2024

Christian Dalmose forklarer: Derfor gik det galt i Aalborg

Det endte ikke som håbet for Christian Dalmose i Aalborg DH, hvor han til sidst endte med at blive fyret. Nu giver han sit bud på, hvorfor det gik galt
Christian Dalmose er aktuel med en ny bog om trænerkarrieren. 
Christian Dalmose er aktuel med en ny bog om trænerkarrieren.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: Jubler: Er kræftfri

Han er ikke længere træner på topniveau, men til gengæld løfter han nu sløret for nogle af de succeshistorier, skandaler og konflikter, han er stødt på undervejs.

Christian Dalmose er nemlig aktuel med bogen "Fra gadedreng til mestertræner", og her kommer der flere historier på bordet.

Et af stederne, hvor det gik galt, var i Aalborg DH, hvor det til sidst endte med en fyring. Det gjorde det, efter at spillergruppen gik sammen og klagede over ham.

Nu giver Dalmose sit eget bud på, hvorfor det endte, som det gjorde.

Det gør han i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Der kom hele tiden nye direktører og nye folk i bestyrelsen. Jeg skulle hele tiden være lidt med begge steder, og så kan man godt glemme at være træner. Når man glemmer at være træner, så glemmer man at forberede sig, man kommer kun lige til tiden til træningerne, taktikmøderne bliver dårligere, og man glemmer at tale med spillerne, indleder han.

Og når han ser tilbage, så kan han godt selv se, hvad spillerne var utilfredse med.

– Så går det altså stærkt. Spillerne har brug for den kontrakt fra træneren. Når jeg kigger tilbage, så er der helt sikkert nogle ting, jeg kunne have gjort anderledes, men jeg var der også for at redde klubben og sørge for, at spillerne fik deres penge. Det glemmer de måske nogle gange.

Han holder dog på, at han gjorde det rigtige og bedste for klubben.

– Jeg kunne godt bare have været ligeglad med at hjælpe bestyrelse og direktøren og i stedet fokuseret på at være håndboldtræner. Jeg har ikke været der for at blive gode venner med folk. Jeg var ansat til at levere resultater til klubben. Andre trænere tænker anderledes.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-15/20060310-134603-4-1920x1720we.jpg
Christian Dalmose var blandt andet med til at spille Aalborg DH's damer i DM-finalen.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Christian Dalmose kom fyringen i Aalborg DH i 2007 forbi klubber som Ajax København, Viborg HK og ungarske Siofok.

Han skal til den kommende sæson stå i spidsen for HIKs 2. divisonsdamer, imens han ved siden af den tjans også agerer håndboldekspert på Viaplay.

Du kan lytte til hele podcasten herunder:

Sponsoreret indhold