Sport7. februar 2023

Choknyhed: Dansk stjerne opereret i knæet

Magnus Saugstrup måtte forlade banen i weekendens opgør mod THW Kiel, med hvad der lignede en slem knæskade
Magnus Saugstrup imponerede ved VM. Men i den første kamp efter slutrunden kom han galt afsted, og tirsdag blev han opereret i knæet. 
Magnus Saugstrup imponerede ved VM. Men i den første kamp efter slutrunden kom han galt afsted, og tirsdag blev han opereret i knæet.
 Ritzau Scanpix

Nu bekræfter klubben på deres hjemmeside, at landsholdsprofilen er blevet opereret og forventes ude i 3-4 måneder.

Dermed er der stor mulighed for, at resten af indeværende sæson er i fare for stregspilleren, der for under to uger siden var med til at løfte VM-trofæet med Danmark.

Magnus Saugstrup blev opereret på Universitetshospitalet i Magdeburg og skal nu holde en længere pause, inden han kan gå i gang med genoptræningen.

Skaden skete i pokalkampen mod THW Kiel, som blev spillet bare 7 dage efter VM-finalen.

Netop det tætpakkede kampprogram har også modtaget kritik fra spillere og aktører i international håndbold.

Efter skaden skrev GOG-træner Nicolej Krickau på Twitter, at kampprogrammet er en skændsel.

- God bedring til Saugstrup! En skændsel overfor topspillerne i både fodbold og håndbold, at der STADIG ikke er udviklet på kalenderen, så de får den nødvendige restitution efter slutrunder. Hvor mange gange skal det ske, før det er for meget???, skriver han.

For få år tilbage gik en lang række topspillere sammen om kampagnen #DontPlayThePlayers, der var et opråb til de mange kampe og den tætpakkede kalender i international tophåndbold.

Siden da er der ikke blevet færre kampe i international tophåndbold. I 2021 opgjorde Data Handball en liste over de spillere, der havde spillet flest kampe i løbet af året.

Her var hele fem danskere i top-10, og Magnus Landin toppede listen med hele 86 kampe i løbet af kalenderåret.

Sponsoreret indhold