Sport21. marts 2023

Cecilie Uttrup Ludwig blev en dansk darling: Nu jagter hun igen succes

Når Cecilie Uttrup Ludwig hul på klasikkersæsonen, så bliver det med gode vinderchancer, mener ekspert
Cecilie Uttrup Ludwig jagter igen succes i forårsklasikkerne.
Cecilie Uttrup Ludwig jagter igen succes i forårsklasikkerne.
 Foto: Jesper Houborg/Ritzau Scanpix

Hun brændte sig ind i danskernes bevidst i 2019, da hun blev nummer tre i det ikoniske cykelløb Flandern Rundt og efterfølgende gav et af de mest ærlige og excentriske interviews længe.

Cecilie Uttrup Ludwig er blevet en dansk darling, og nu er hun igen klar til at erobrer landevejene og konkurrere med verdens bedste kvindelige cykelryttere.

Hun har allerede en podieplads fra det italienske løb Strade Bianche, og nu jagter hun succes i forårsklassikerne, hvor det forventes, at hun stiller til start i brostensløbet Flandern Rundt 2. april.

– Cecilie Uttrup Ludwig har altid været teknisk dygtig og godt kørende på brosten, men den store forskel i år er, at hun virkelig har udviklet sin spurt. Og det kan blive afgørende i Flandern Rundt på det sidste lange stykke hjem mod mål, siger Christina Siggaard, der er cykelkommentator på TV 2, i en pressemeddelelse fra samme medie.

Også i de senere klassikere, Ardennerklasikkerne, bestående af Amstel Gold Race, Flèche-Wallonne og Liege. Bastogne-Liege, er der en god chance for gode resultater og endda sejre til Cecilie Uttrup Ludwig.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt en etape under Tour de France i 2022.
Cecilie Uttrup Ludwig vandt en etape under Tour de France i 2022.
 Foto:Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix

– Cecilie Uttrup Ludwig har tidligere leveret nogle flotte resultater i Amstel Gold Race og Flèche-Wallonne, og har nu så meget erfaring, at hun kan slå koldt vand i blodet, og slå til på de rigtige tidspunkter. Så specielt i de to løb forventer jeg at se hende med fremme i afgørelsen, siger Christina Siggaard.

Cecilie Uttrup Ludwig gav efter tredjepladsen i Flandern Rundt i 2019 et interview, hvor det ikke var muligt for hende at skjule glæden over resultatet. Det endte med at gå viralt med sætninger som "Let's put the hammer down" og "Det er jo for sindssygt. Fucking Flandern, altså".

Foruden de nævnte løb viser TV 2 SPORT og TV 2 PLAY også Gent-Wevelgem søndag 26. marts og Paris-Roubaix lørdag 8. april.

Sponsoreret indhold