Sport15. august 2023

Casper Pedersen er tilbage i Danmark Rundt: – Jeg glæder mig sygt meget

Efter nogle måneder af cyklen er Casper Pedersen tilbage på to hjul i PostNord Danmark Rundt, der tirsdag starter i Aalborg
Casper Pedersen (th.) gør klar til et af sine yndlingsløb på sæsonen.
Casper Pedersen (th.) gør klar til et af sine yndlingsløb på sæsonen.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Lige før årets Tour de France ramte katastrofen den danske Soudal Quickstep-rytter Casper Pedersen.

Under Danmarksmesterskabet i Aalborg styrtede han voldsomt og brækkede kravebenet. Det slukkede både drømmende om en DM-titel og en deltagelse i Touren.

Nu er Casper Pedersen tilbage for at køre cykelløb i Aalborg. Denne gang til PostNord Danmark Rundt, som han kommer ind til i god form.

– Jeg har det godt. Jeg har været på højdetræningslejr op til løbet. Jeg har fået trænet godt op til Danmark Rundt, fortæller han til SE og HØR ved holdpræsentationen på Budolfi Plads i det centrale Aalborg.

– Jeg har været meget motiveret for at komme tilbage, efter jeg brækkede kravebenet. Det er helet sammen og sidder pænt, men der går lidt længere tid, før knoglen er stærk, der hvor det er knækket. Jeg håber ikke, at jeg vælter på mit kraveben igen for så er der rimelig stor risiko for, at det knækker igen, men ellers har jeg ingen gener fra det, siger den danske stjerne, der har Michael Mørkøv med på holdet ved Danmark Rundt.

Og det har været vigtigt for Casper Pedersen at blive klar til Danmark Rundt, for løbet er et af hans yndlings i hele cykelkalenderen.

– Danmark Rundt er et af mine favoritløb, uden tvivl. Det er også derfor, at jeg har været så motiveret for at komme i god form igen. Jeg glæder mig sygt meget.

Den 27-årige profil kommer sammen med Quickstep ind til løbet med forhåbninger om et godt samlet klassement, mens der også er en stor verdensstjerne til start på holdet.

– Vi vil gerne forsøge at køre et godt klassement, men vi har også Fabio (Jakobsen, red.) til at køre nogle spurter. Det bliver nogle spændende omgange de første to dage, hvor vi må se om han kan sidde med. Vi vil helt klart holde os til, fortæller han.

PostNord Danmark Rundt starter i Aalborg tirsdag og slutter lørdag i Helsingør.

Løbet køres over fem etaper, hvoraf tre er i Jylland og to på Sjælland.

Sponsoreret indhold