Sport4. september 2023

Caroline Wozniacki slår fast efter US Open-nederlag: – Jeg kommer stærkt tilbage næste år

Den danske tennisdarling Caroline Wozniacki er optimistisk for 2024-sæsonen, hvor siger, at hun kommer stærkt tilbage efter US Open-exit
Caroline Wozniacki og Angelique Kerber på pressemøde, dagen inden opvisningskampene i Royal Arena, mandag den 4. april 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
På trods af et flot comeback lykkedes det ikke Caroline Wozniacki at spille sig videre ved US Open.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

US Open sluttede med en ottendedelsfinale, da Caroline Wozniacki spillede sin første grand slam-turnering siden januar 2020.

Efter at have vundet tre kampe i New York – blandt andet mod 11.-seedede Petra Kvitova – viste verdens nummer seks, Coco Gauff, sig for stærk og vandt 6-3, 3-6, 6-1.

Wozniacki erklærer sig efter kampen tilfreds med sin turnering og har fået mod på mere i 2024, hvor hun planlægger at spille Australian Open.

– Jeg har hele tiden haft blod på tanden, det var derfor, jeg kom tilbage. Men det er klart, at det føles rart at vide, at jeg kan spille op med alle spillere, og at jeg kan vinde, når jeg spiller mit bedste.

– Det giver mig troen på, at hvis jeg træner på de rigtige ting, så kommer jeg stærkt tilbage næste år, siger Caroline Wozniacki.

Da hun for to måneder siden annoncerede sit overraskende comeback, var der mange, der tvivlede på hendes chancer for at kunne være med blandt de bedste.

Det har hun nu vist, at hun kan, men hun føler ikke, at hun skulle ud og bevise noget over for andre.

– Jeg har ikke fokuseret på andre end mig selv. Der er sikkert nogen, der har tvivlet, og andre der ikke har.

Flere tenniseksperter og modstandere peger endda på, at Wozniacki efter sit comeback har flere våben end tidligere, hvor hun mest var kendt for sin skræmmende baghånd.

Under US Open har hun været mere offensiv i sit spil og har også vist prøver på en stærk forhånd.

– Jeg har ændret teknikken en lille smule, og det har gjort, at jeg kan slå lidt mere igennem med forhånden. Jeg føler mig mere komfortabel på banen, fordi jeg kan være både aggressiv og defensiv fra begge sider, forklarer Wozniacki.

Allerede inden US Open annoncerede hun, at US Open ville blive hendes sidste turnering i 2023, og det laver hun ikke om på, selv om hun har lavet gode resultater i US Open.

Hun mener, at det er bedst for hende at træne de næste fire måneder og foretrækker at holde sig til de største turneringer.

– Jeg er 33 år og har spillet alle turneringer før og vil gerne gøre mig bedst muligt klar til grand slams og de største turneringer. Jeg vælger at lave et program, der passer bedst til min krop, og så jeg også mentalt er bedst muligt klar til Australian Open.

– Jeg er blevet ældre og ved bedre, hvad jeg skal gøre for at vinde. Jeg ved, hvad jeg skal træne på, og hvad jeg skal gøre bedre.

– Jeg har nok et større overblik end tidligere. Jeg behøver ikke at spille turneringer i slutningen af året for at gøre mig klar til Australien i januar, forklarer Wozniacki.

Sponsoreret indhold