Sport30. august 2023

Caroline Wozniacki forstår ukrainernes boykot af russiske håndtryk: - Krig er der ingen, der vil have

Caroline Wozniacki forstår ukrainernes boykot af russiske håndtryk. Hun synes, at krigen er helt forfærdelig og håber, at situationen snart løser sig
Caroline Wozniacki vil ikke forholde sig til, om russere skal have lov til at deltage på trods af krigen.
Caroline Wozniacki vil ikke forholde sig til, om russere skal have lov til at deltage på trods af krigen.
 Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

I nogle sportsgrene er russiske udøvere suspenderet fra at deltage i internationale konkurrencer som følge af krigen i Ukraine, men i tennis har russerne - bortset fra sidste sommers Wimbledon - deltaget under neutralt flag.

Ikke alle er lige tilfredse med den russiske tilstedeværelse, og særligt ukrainerne er selvsagt imod den. Hvilket eksempelvis ofte er kommet til udtryk ved manglende håndtryk efter kampe mellem en russer og ukrainer.

Mandag fik Caroline Wozniacki grand slam-comeback i US Open mod den russiske kvalifikationsspiller Tatiana Prozorova. Hun trykkede sin modstanders hånd efter kampen, men forstår godt, når ukrainske spillere undlader.

- Jeg forstår godt, hvorfor ukrainerne ikke har lyst til at give håndtryk, når ens land bliver bombet. Det er helt forfærdeligt. Vi må håbe, at tingene snart løser sig på en eller anden måde. Krig er der ingen, der vil have, siger Caroline Wozniacki.

Hun vil dog ikke forholde sig til, om de russiske og hviderussiske skal have lov til at deltage i turneringer.

- Jeg tror ikke, at jeg er den rette at spørge, men jeg tror, at alle os, der sidder her, er enige i, at krig er noget værre lort, og det er ikke godt for nogen. Det er klart, at det er en dårlig situation for alle.

Wozniackis modstander i første runde, Tatiana Prozorova, har været ude i lidt af en storm på sociale medier den seneste uge, fordi hun på sociale medier har liket opslag, der forherliger Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Det var Wozniacki ikke opmærksom på.

- Jeg vidste ikke, at hun havde liket forskellige ting, eller hvor hun står. Jeg kender hende ikke.

- For mig handlede det bare om at vinde en kamp. Men generelt er de russiske spillere i en svær situation, fordi der er ikke meget, de kan gøre, og hvis de siger nogen imod, så har de også en familie i Rusland, som måske ikke er helt sikker, siger Wozniacki.

Hun spiller sin kamp i anden runde mod Petra Kvitova natten til torsdag dansk tid på Arthur Ashe Stadium.

Sponsoreret indhold