Sport9. marts 2024 (opd. 9. marts 2024)

Bruno Fernandes og Rashford straffer Everton

Alejandro Garnacho var lørdagens usynlige helt for Manchester United, da hans driblekunstneri sikrede to straffespark og en 2-0-sejr over Everton. Rasmus Højlund sad ude med skade, mens Christian Eriksen ikke kom i spil
Manchester United's Amad Diallo (t.v.) og Alejandro Garnacho fejrer sejren, som særligt sidstnævnte har en stor rolle i.

Uden at komme på tavlen blev det 19-årige argentinske talent Alejandro Garnacho lørdag afgørende for Manchester United.

Den driblestærke offensivspiller fremtvang to straffespark i første halvleg, og via dem skaffede Bruno Fernandes og Marcus Rashford en 2-0-sejr over Everton på Old Trafford efter en i perioder livlig affære.

Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund var igen fraværende med den muskelskade, der har holdt ham ude i nu fire kampe.

Christian Eriksen blev på hjemmeholdets bænk i hele opgøret.

Sejren var Uniteds første i tre ligakampe efter nederlag til Manchester City og Fulham på det seneste. Den rykker dog ikke ved, at Manchester United er nummer seks i tabellen.

Everton er nummer 16 med fire point ned til Luton lige under nedrykningsstregen. Luton spillede lørdag 1-1 hos Joachim Andersen og Crystal Palace efter en meget sen udligning.

I samme ende af tabellen smed meget trængte Sheffield United en 0-2-føring og spillede 2-2 hos Bournemouth, der gav Philip Billing det sidste kvarter som indskifter.

Sean Dyches mandskab fik en lovende start og spillede i det store hele en ganske fornuftig udekamp på Old Trafford, hvor man ofte har haft det meget svært.

Men Everton-spillerne osede også af manglende selvtillid og kvalitet, når mulighederne skulle spilles store, og når der skulle afsluttes.

Afslutningskvalitet manglede også i United-offensiven, eller også stod Everton-keeper Jordan Pickford flot i vejen for værternes mest nærgående forsøg.

Efter 12 og 36 minutter måtte han dog give fortabt efter dueller med Fernandes og Rashford.

Begge gange var opskriften den samme. Garnacho udfordrede en Everton-spiller i feltet og blev stoppet med ulovlige midler, hvilket udløste et forsøg fra pletten.

Synderne var henholdsvis stopper James Tarkowski og højreback Ben Godfrey.

Lige før pausen var den unge argentiner tæt på et "hattrick", men dommeren og VAR lod den ukrainske venstreback Vitaliy Mykolenko slippe ustraffet for en arm på bolden.

Også det fjerde medlem af Evertons startende backkæde, Jarrad Branthwaite, begik et straffespark, da han i overtiden nedlagde Rashford. Angriberen var dog offside, og det blev ved 2-0.