Sport27. april 2023

Brudt sammen: Forhandlinger mellem Brøndbys fans og ejer er gået i hårknude

Brøndbys fans har trukket sig fra forhandlingerne om en aftale med klubbens amerikanske ejerkonsortium
De stille protester fortsætter på Vestegnen.
De stille protester fortsætter på Vestegnen.
 Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Stemningen på Brøndby Stadion har i de seneste måneder været mere flad end tidligere, og det bliver formentlig ikke mere livligt på tribunerne lige foreløbig.

Torsdag meddeler Fanafdelingen, som er en sammenslutning af flere fraktioner fra Brøndbys fanscene, at forhandlinger om en aftale med klubbens ejer er brudt sammen.

- Vi må desværre meddele, at forhandlingerne om en "værdiaftale" mellem Fanafdelingen, majoritetsejerne og Brøndby IF er afbrudt, skriver Fanafdelingen på sin hjemmeside.

Siden Brøndby blev købt af det amerikanske konsortium Global Football Holdings (GFH) i efteråret sidste år, har parterne forhandlet om at finde fælles fodslag for klubbens fremtid.

Fansene har stillet fem krav til de nye ejere. De handler blandt andet om, at klubbens identitet skal bevares, og at det frivillige arbejde, der udføres i klubben, ikke bør være et middel til at skabe profit til ejerne.

Forhandlingerne har været i gang i flere måneder, og imens har klubbens mest stemningsskabende fans leveret minimal opbakning fra lægterne.

Fanafdelingen oplyser, at parterne har nærmet sig hinanden. Men en sen udmelding fra GFH betyder, at forhandlingerne er gået i hårdknude.

- GFH har stillet det som et ultimativt krav, at alt det indhold, som er blevet debatteret og forhandlet de sidste mange måneder, udelukkende bliver lagt ud som et såkaldt "Statement of Mutual Understanding and Cooperation".

- Det vil sige, at det blot vil være en erklæring og altså ikke en bindende aftale mellem minimum to parter. Det er en så radikalt ændret præmis, at det er uacceptabelt for os, skriver Fanafdelingen.

Sammenslutningen fastslår, at man er åben for at fortsætte forhandlingerne.

- Men det giver ikke mening at fortsætte den dialog, når nu præmissen om en bindende aftale er taget af bordet til fordel for et "statement", der ikke reelt forpligter klubben eller dens majoritetsejere, lyder det.

Sponsoreret indhold