Sport16. december 2023

Brøndbys kvinder flopper i mareridt mod bundbold

Brøndby fik anfører Nanna Christiansen skadet og tabte 2-3 til bundholdet Thy-Thisted efter to sene mål
Nanna Christiansen, der har 112 A-landskampe på CV'et, er muligvis alvorligt skadet. 
Nanna Christiansen, der har 112 A-landskampe på CV'et, er muligvis alvorligt skadet.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Årets sidste spillerunde i Kvindeligaen udviklede sig fra et drømmescenarie til et regulært mareridt for Brøndbys fodboldkvinder.

Per Nielsens tropper tabte således 2-3 til bundholdet Thy-Thisted på Brøndby Stadion efter to sene mål og mistede også anfører og stjernespiller Nanna Christiansen til en mulig alvorlig knæskade.

Brøndby var inden grundspillets sidste runde stukket af sted fra de øvrige tophold i toppen rækken, og det så meget længe ud til at blive endnu bedre, da konkurrenterne alle var på kurs mod pointtab.

Men både FC Nordsjælland og de sidste tre sæsoners danske mester, HB Køge, hev knebne 1-0-sejre hjem efter sene sejrsmål.

I stedet for et solidt forspring har dermed Brøndby 28 point, mens HB Køge og FCN har 27 point, når Kvindeligaen om tre måneder vender tilbage med mesterskabsspillet for de seks bedste hold.

Thy-Thisted skal spille om overlevelse i nedrykningsspillet, og det kan holdet gøre med god selvtillid fra 3-2-sejren over Brøndbys dukse.

Vestjyderne var som ventet spillet ned i meget af kampen, men efter at Brøndby-kaptajn Nanna Christiansen, der netop har rundet 450 kampe i BIF-trøjen, midt i anden halvleg blev hjulpet fra banen, vendte lykken.

To gange i slutfasen lynede Thy-Thisted-anfører Camilla Jensen. Sejrsmålet faldt efter et hjørnespark, som Brøndby tilsyneladende med rette brokkede sig over gik gæsternes vej.

Sponsoreret indhold