Sport30. april 2024

Brøndby indlemmer fodboldkvinder i professionelt selskab

Brøndbys fodboldkvinder overdrages fra amatørafdelingen til det professionelle selskab
Hensigten er at løfte investeringerne i kvindefodboldholdet.
Hensigten er at løfte investeringerne i kvindefodboldholdet.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fra 15. maj optræder Brøndbys bedste kvindefodboldhold ikke længere på vegne af amatørafdelingen i Brøndby IF, men på vegne af den professionelle afdeling, der i forvejen rummer herreholdet fra Superligaen og de bedste mandlige talenthold.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Hensigten er at løfte investeringerne i kvindefodboldholdet. Sådan lyder det fra både bestyrelsesformand Jan Bech Andersen og administrerende direktør Ole Palmå.

- Som klub har vi et stort ønske om at fortsætte med at styrke vores engagement i kvindefodbold.

- De seneste år har vi investeret mange millioner i at løfte vores kvindehold yderligere, og vi tror på, at dette næste skridt vil bidrage til en endnu stærkere struktur og organisation på tværs af vores klub, samtidig med vi kan fortsætte med at spille med om titler og jagte europæisk succes, siger Jan Bech Andersen.

Direktør Ole Palmå håber, at fans af klubbens herrehold i højere grad også vil møde frem til kvindernes kampe.

- Vi har i de sidste par sæsoner allerede væsentligt øget vores bidrag til kvindeholdets budgetter, ligesom vi i denne sæson har øget kvindeholdets synlighed på vores platforme ganske markant, og den naturlige udvikling ønsker vi at fortsætte.

- Det er vores håb, at vi kan få klubbens eksisterende fans til i endnu højere grad at støtte op om kvindeholdet samt tiltrække nye fans, så vi i fællesskab kan løfte kvindefodbolden, siger Ole Palmå.

Amatørafdelingens formand, Christian Barret, glæder sig ligeledes over, at kvindeholdet bliver en del af den professionelle afdeling.

I 1971 blev der første gang spillet kvindefodbold i Brøndby IF. I 2003 vandt klubben sit første af 12 mesterskaber.

Brøndbys fodboldkvinder ligger aktuelt nummer to i Gjensidige Kvindeligaen før de sidste fem spillerunder. Der er et enkelt point op til topholdet FC Nordsjælland. Brøndbykvinderne er desuden i pokalsemifinalen, hvor holdet tabte den første duel med 1-2 til AGF.

Klubbens herrehold fører Superligaen med fem spillerunder tilbage.

Sponsoreret indhold