Sport4. oktober 2022

Brøndby-fans udelukkes fra udebanekampe resten af året

Det var efter ballade til en kamp mod Viborg, der nu gør, at Brøndbys fans ikke må komme til udebanekampe
Det bliver kun til hjemmekampene, at Brøndby kan få opbakning fra deres fans resten af 2022.
Det bliver kun til hjemmekampene, at Brøndby kan få opbakning fra deres fans resten af 2022.
 Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Fans af superligaklubben Brøndby IF får ikke mulighed for at samle sig på særlige tribuneafsnit til udekampene i resten af 2022.

Som straf for ballade i forbindelse med en kamp mod Viborg 18. september har Fodboldens Disciplinærinstans frataget Brøndby retten til udebaneafsnit resten af efteråret. Samtidig får klubben en bøde på 400.000 kroner.

- Fodboldens Disciplinærinstans er i besiddelse af videomateriale fra Viborg FF, der viser en særdeles voldsom og aggressiv adfærd fra nogle af Brøndby IF's tilskuere mod kontrollører og politiet til kampen.

- På denne baggrund har Fodboldens Disciplinærinstans behandlet en sag mod Brøndby IF. Instansen traf i august en beslutning om, at Brøndby IF ikke kan have fans til næste kamp i Parken, og i denne sag har instansen så skærpet sanktionen, lyder det i en meddelelse på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.

Efter opgøret mellem Viborg og Brøndby indberettede kampens dommer, at der var blevet affyret store mængder pyroteknik fra afsnittet med Brøndby-fans.

Noget af fyrværkeriet blev kastet ind på banen, ligesom der blev brændt hul i sikkerhedsnettet, der er ophængt mellem udebaneafsnittet og banen.

I sin afgørelse påpeger disciplinærinstansen også, at video og billeder viser "alvorlige og voldsomme episoder" ved indgangen til Brøndbys tilskuerafsnit.

- Personer med tilhørsforhold til Brøndby IF angreb både vagter og politiet ad to omgange, hvorved det lykkedes at få befriet to personer, der havde medbragt pyrotekniske artikler, og som derfor var tilbageholdt.

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker desuden, at video- og billedmateriale viser, at der under disse episoder var såkaldt gate crash, hvorved der kom et større antal personer ind på Brøndby IF’s tilskuerafsnit uden at være visiteret, lyder det.

Afgørelsen betyder, at Brøndby-fans ikke får tildelt stadionafsnit til superligaudekampene mod Randers FC, AGF og OB. Det samme gælder til pokalkampen mod Aarhus Fremad 19. oktober.

Sponsoreret indhold