Sport2. maj 2024

Brittney Griner var så fortvivlet, at hun overvejede selvmord

I et nyt interview fortæller basketstjernen, at hun overvejede at tage sit eget liv i løbet af de første uger i et russisk fængsel
Brittney Griner sad fængslet i Rusland fra februar til december i 2022. 
Brittney Griner sad fængslet i Rusland fra februar til december i 2022.
 Foto: Alexander Zemlianichenko/ASSOCIATED PRESS

LÆS OGSÅ: Brittney Griner og konen Cherelle skal være forældre

WNBA-stjernen Brittney Griner fortæller nu, at hun overvejede at begå selvmord efter sin anholdelse i Rusland i 2022.

Griner blev tilbageholdt i lufthavnen i Moskva, efter en ransagning af hendes bagage afslørede vape-patroner, der angiveligt indeholdt olie fra cannabis.

Onsdag aften talte hun så for første gang om sin lange tilbageholdelse i Rusland, under et timelangt interview, der blev sendt på den amerikanske tv-kanal ABC.

Her afslørede hun også, at nogle særdeles dystre tanker havde spøgt i hendes hoved.

- Jeg ønskede at tage mit liv mere end én gang i de første uger. Jeg havde så meget lyst til at komme væk derfra, fortalte Griner intervieweren Robin Roberts.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

I sidste ende besluttede sig for ikke at gennemføre det, fordi hun var bange for, at de russiske myndigheder ikke ville frigive hendes lig til hendes familie.

Griners tilbageholdelse og fængselsdom udfoldede sig samtidig med, at Rusland invaderede Ukraine, hvilket øgede spændingerne mellem Rusland og USA. Mareridtet endte først, da USAs præsident Joe Biden gik ind i sagen, og hun blev løsladt i bytte for den russiske våbenhandler, Viktor Bout.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-02/24090233105892-1920x1280we.jpg
I april fornyede Brittney Griner sin kontrakt med klubben Phoenix Mercury.
 Foto: Ross D. Franklin/ASSOCIATED PRESS

Den 33-årige WNBA-spiller udgiver om få dage sine erindringer i bogen, "Coming Home", der ryger på hylderne i diverse boghandlere den 7. maj.

Efter sin hjemkomst, har den amerikanske landsholdsspiller genoptaget karrieren i den amerikanske basketliga for kvinder. I april fornyede hun sin kontrakt med klubben Phoenix Mercury, forud for dette års olympiske sommerlege i Paris.

For nyligt delte hun og konen en glædelig nyhed, da de annoncerede, at de snart skal være forældre. Det kan du læse mere om her.

Sponsoreret indhold