Sport4. februar 2024

Brian Holm satte sønnen på plads: Så kom der ballade i familien

Den tidligere hårde og kontante cykelrytter og sportsdirektør kan være benhård over for børnene, men han mener, at han gør dem en tjeneste
Brian Holm opdrager sine børn med samme kontante tilgang, som han selv er blevet gennem en lang karriere i cykelsporten.
Brian Holm opdrager sine børn med samme kontante tilgang, som han selv er blevet gennem en lang karriere i cykelsporten.
 Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Brian Holm afslører hård tid: Mange blev sure på mig

Han er selv blevet formet gennem et benhårdt cykelmiljø, hvor man ikke ligefrem bliver strøget med hårene.

Den tilgang og mentalitet har Brian Holm taget med sig gennem livet og ligeså i opdragelsen af sine børn.

Det fortæller han i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– I et ægteskab kan man godt være lidt "god cop" og "bad cop" derhjemme. Min kone giver børnene lov til alt, og når jeg så kommer hjem, griner han og fortsætter:

– Jeg havde en episode med Albert (Brian Holms søn, red). Jeg havde sagt til ham tre gange, at han skulle tømme opvaskemaskinen, uden det blev gjort. Så sagde jeg til ham, at jeg gik ud for at løbe i en time, og så skulle det være ordnet, når jeg kom hjem. Det var det ikke.

Og den går ikke med Brian Holm, der foruden den 20-årige søn Albert også har datteren Mynte på 17 år.

– Så sagde jeg til ham, at der røg træningslejren til Spanien. Du kommer ikke til Spanien. Så var der ballade i familien, men jeg lover dig, næste gang jeg sagde det til ham, så blev den tømt.

"Du er for hård"

Den karismatiske cykelekspert ved godt selv, at det kan være en tilgang, der skiller sig lidt ud for samfundsnormerne i 2024, men han har meget svært ved hele "curling"-tendensen.

Han mener nemlig ikke, at det gør noget godt for børnene, hvis de ikke lærer om konsekvenser.

– Så kan man sige "du er for hård, du for hård". Nej, han lærer det. Jeg prøver at gøre ham en tjeneste. Jeg er ikke interesseret i at gøre min søn noget ondt, men jeg gider ikke sige tingene flere gange.

Du kan lytte til hele podcasten her:

Sponsoreret indhold