Sport21. oktober 2022

Brian Holm afslører: Ny karriere vil koste tv-jobbet

Hvis Brian Holm vælger en ny karrierevej som agent, kommer det til at koste ham jobbet på Discovery
Brian Holm fortæller, at han har fået stille et ultimatum af Eurosport.
Brian Holm fortæller, at han har fået stille et ultimatum af Eurosport.
 Foto: Søren Jul Lamberth

I efteråret sagde den tidligere cykelrytter Brian Holm for alvor farvel til professionel cykelsport, da han stoppede som sportsdirektør for storholdet Quick-Step Alpha Vinyl.

De seneste år har Holm arbejdet deltid som sportsdirektør, mens resten af tiden er gået på gangene ved Discovery, hvor han har kommenteret cykelløb og ageret ekspert.

Men det kan være slut nu.

For Brian Holm går nemlig også og barsler med idéen om at blive agent for cykelryttere, og det ikke noget, der er faldet i god jord ved ledelsen på Eurosport, der ejer Discovery.

I podcasten “Bobby and Jens” med de to tidligere cykelrytter Bobby Julich og Jens Voigt fortæller Brian Holm, at hen netop samme morgen har været til møde med chefen for Eurosport.

Hvis Brian Holm vælger en karrierevej som rytteragent, så kan han ikke fortsætte som kommentator og ekspert.
Hvis Brian Holm vælger en karrierevej som rytteragent, så kan han ikke fortsætte som kommentator og ekspert.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Her får han at vide, at han ikke kan arbejde for Eurosport, samtidig med at han er rytter agent.

– Jeg var meget overrasket. Jeg havde et møde med chefen for Eurosport i morges, og han sagde, at nu hvor de var eget af Warner Bros, kunne jeg ikke være rytteragent og være ansat der på samme tid, så du er nødt til at vælge, fortæller Brian Holm.

Han havde ellers lavet en aftale med sin gode ven og nuværende agent Joona Laukka fra Finland, om at de to skulle samarbejde i seks-syv år.

– Jeg får at vide, at jeg er nødt til at vælge. Så de næste par dage skal jeg bruge på at bestemme mig: Skal jeg stoppe ved Eurosport, eller skal jeg blive der, og droppe at blive rytteragent.

– Livet er fuldt af valg, og det er noget, jeg er nødt til at tænke over, fortæller Holm, der netop har fejret sin 60-års fødselsdag.

Brian Holm blev professionel cykelrytter i 1986 og stoppede karrieren i 1998. I starten 2000’erne blev han så sportsdirektør for sit tidligere hold T-Mobile, som med tiden ændrede navn til HTC-Highroad.

I 2012 skiftede han så til Quick-Step, som han var ved frem til stoppet i år.

Sponsoreret indhold