Sport15. december 2022

Boris Becker er blevet løsladt fra fængsel

Den tidligere tyske tennisstjerne er blevet løsladt fra et britisk fængsel
Den tidligere tyske tennisstjerne Boris Becker er blevet løsladt fra et britisk fængsel.
Den tidligere tyske tennisstjerne Boris Becker er blevet løsladt fra et britisk fængsel.
 Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix

Det bekræfter det britiske justitsministerium ifølge Reuters. Ifølge flere medier vil Becker blive sendt ud af Storbritannien.

Becker afsonede en fængselsdom på to et halvt for at skjule værdier for hundredtusindvis af pund, efter at han var blevet erklæret personlig konkurs tilbage i 2017.

Den 55-årige tysker fik dommen i april og har derfor kun afsonet cirka otte måneder. Der var ellers lagt op til, at Becker skulle sidde bag tremmer i 15 måneder. Resten af dommen blev gjort betinget.

Den tidligere verdensetter havde blandt andet skjult en ejendom i Tyskland samt 825.000 euro (6,1 million kroner) i et teknologifirma. Pengene var opgjort som en udregning af både gæld og aktier i firmaet.

Den seksdobbelte grand slam-vinder blev i 1985 den yngste singlevinder af Wimbledon på herresiden, da han var blot 17 år.

Det blev til 49 titler i karrieren, hvor han hentede 160 millioner kroner i præmiepenge foruden en pæn indtjening på sponsorsiden.

Trods den store indtjening gennem karrieren var det altså lykkedes Becker at formøble hele sin formue, så han i 2017 blev erklæret konkurs.

Tilbage i 2002 blev Becker dømt for skattesnyd i Tyskland. Det var også med til at skærpe straffen, oplyste dommeren i London i april.

Sponsoreret indhold