Sport21. december 2022

Bliver historisk: Tour de France indledes i Italien

I 2024 indledes Tour de France i Firenze. Italien er eneste grænseland til Frankrig, som ikke har prøvet det
2024-udgaven af Tour de France bliver på flere måder historisk.
2024-udgaven af Tour de France bliver på flere måder historisk.
 Foto: Ritzau Scanpix

2024-udgaven af Tour de France bliver på flere måder historisk.

Blandt andet er den klassiske sprintafslutning i Paris erstattet af en enkeltstart i Nice på 21. etape, men for løbsdirektør Christian Prudhomme er det især Grand Depart-destinationen, som vækker glæde.

For første gang nogensinde skal Tour de France indledes i Italien.

- Touren er startet i alle lande, der grænser op til Frankrig. Løbet er endda startet seks gange i Holland, som ingen grænser deler med Frankrig.

- Men Touren er aldrig startet i Italien. Den skævhed bliver der rådet bod på nu, lyder der fra løbsdirektør Christian Prudhomme ifølge AFP under præsentationen af Grand Depart 2024 i Italien.

1. etape indledes i Firenze, og løbets tre første etaper foregår på italiensk grund. På 4. etape sendes rytterne afsted fra Italien, mens målbyen vil være i Frankrig.

Tour de France 2024 markerer samtidig 100-året for den første italienske vinder af Tour de France. Ottavio Bottecchia tog sejren i 1924 og igen året efter.

Næste års Tour de France vil starte i Bilbao. Det bliver tredje gang i træk, Touren starter uden for Frankrig, når Italien lægger asfalt til Touren i 2024.

I sommer lagde Danmark landskab til de første tre etaper af Tour de France.

Sponsoreret indhold