Sport30. maj 2023

Blev kaldt for et røvhul for åben skærm af Mads Pedersen: – Det var bestemt ikke min intention

En stor misforståelse omkring Søren Reedtz’ spørgsmål til Mads Pedersen vendte lynhurtigt et uskyldigt interview til en sviner for åben skærm
Sidste år til Vuelta a España var Søren Reedtz eneste dansker afsted, da Mads Pedersen vandt tre etaper og pointtrøjen. Her blev forholdet mellem de to endnu bedre, men så godt har deres forhold ikke altid været.
Sidste år til Vuelta a España var Søren Reedtz eneste dansker afsted, da Mads Pedersen vandt tre etaper og pointtrøjen. Her blev forholdet mellem de to endnu bedre, men så godt har deres forhold ikke altid været.
 Foto: Jesper Sunesen & Ritzau Scanpix

Før 19. etape i Tour de France 2020 skulle TV 2-reporteren Søren Reedtz interviewe Mads Pedersen endnu en gang.

Her blev cykelstjernen Wout van Aert et emne under interviewet, da belgieren kort inden var blevet mistænkt for at bruge ulovlige midler af den tidligere franske cykelrytter Romain Feillu.

Det spurgte Søren Reedtz ind til og fulgte op med et spørgsmål, hvor han sammenlignede Wout van Aert og dopingbeskyldningerne med Mads Pedersen, hvilket fik Mads Pedersen til at se rødt.

– For et par år siden kaldte Mads Pedersen mig for et røvhul for åben skærm, starter Søren Reedtz ud med at fortælle i SE og HØRs sportspodcast ”Af banen”, inden han fortsætter.

– Det var også lidt akavet. Det byggede lidt på en misforståelse og vi fik også hurtigt redt ud. Jeg talte i telefon med ham efter etapen og alt var godt. Han misforstod et spørgsmål, som så var dårligt formuleret fra min side omkring emnet med doping, hvor han følte, at jeg anklagede ham. Det var bestemt ikke min intention.

I ”Af banen” fortæller den kommende TV 2-vært, at den danske cykelstjerne er blevet en af hans absolut yndlingspersoner at interviewe.

Og her er røvhuls-episoden en af årsagerne til dette.

Søren Reedtz fortæller nemlig, at det blandt andet er Mads Pedersens måde at svare fra hjertet og til tider også svare uden et filter der gør, at han er i toppen hos den tidligere cykelreporter.

Over tiden har Reedtz og Pedersen også opbygget et godt forhold til hinanden.

Da Mads Pedersen sidste år vandt tre etaper og pointtrøjen til Vuelta a España var Søren Reedtz eneste danske journalist afsted, hvilket betød at de to endte med at snakke sammen hver morgen og hver eftermiddag tre uger i træk.

En opgave som kan være svær at klare med mange cykelryttere, men med Mads Pedersen har det aldrig været et problem for Søren Reedtz.

I ”Af banen” kan du også høre historien om Søren Reedtz’ akavede interview med den forkerte cykelrytter, hvad Chris Anker Sørensen betød for ham, og om hans tre danske mesterskaber som ikke blev vundet på en cykel.

Sponsoreret indhold