Sport26. maj 2023

Bettingdømt Ivan Toney spillede mod egen klub

Topscoreren fik nedsat sin karantæne, fordi han blev diagnosticeret med ludomani og oprigtigt fortrød
Karantænen falder sammen med at Toney spillemæssigt har ramt sit topniveau på banen. 
Karantænen falder sammen med at Toney spillemæssigt har ramt sit topniveau på banen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Angriberen Ivan Toney spillede på sin egen klub som taber i syv forskellige kampe.

Det fremgår af den skriftlige begrundelse for en otte måneder lang karantæne, som Brentford-topscorer blev ramt af for ni dage siden.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) afslører blandt andet, at Toney i en periode fra 2017 til 2018 lavede 13 forskellige væddemål på sin daværende arbejdsgiver, Newcastle, som taber i syv forskellige kampe, mens han dog selv var udlejet til Wigan.

I alt har den 27-årige angriber erkendt 232 brud på reglerne om betting, og blandt de mest alvorlige er 15 spil på sig selv som målscorer i kampe, hvor startopstillingerne endnu ikke var kendte, da han indgik væddemålene.

Det fremgår ligeledes af den skriftlige begrundelse, at Toney nægtede at have begået flere af overtrædelserne, men han valgte en "pragmatisk rute" og erklærede sig skyldig for at sætte fart på sagsbehandlingen.

I det hele taget har Toney været samarbejdsvillig, og det har sammen med blandt andet hans unge alder i perioden, hvor han indgik væddemålene, været med til at nedsætte straffen fra 11 til 8 måneder.

Det samme har den kendsgerning, at han er blevet diagnosticeret med ludomani og oprigtigt har udtrykt fortrydelse over sine handlinger.

Allerede fra 17. september kan Toney igen træne under Thomas Frank og med resten af holdkammeraterne i Brentford, der blandt andre tæller Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Mikkel Damsgaard, Mads Roerslev og Mathias "Zanka" Jørgensen.

Karantænen kommer på et uheldigt tidspunkt for angriberen, der havde gang i den måske bedste periode i sin karriere.

Brentford-stjernen har i denne sæson scoret 20 mål i 33 ligakampe og er kun overgået af Erling Haaland og Harry Kane på Premier Leagues topscorerliste.

Tidligere på året fik han debut på det engelske A-landshold.

Sponsoreret indhold