Sport9. august 2023

Besværet er det hele værd for Caroline Wozniacki: Har børnene med til stort comeback

Børnene er med i Canada, når Caroline Wozniacki gør comeback ved WTA-1000-turneringen i Montreal i Canada

Der er sket meget i Caroline Wozniackis liv, fra hun valgte at indstille sin tenniskarriere i 2020, til hun tirsdag gør comeback.

Den 33-årige tennisstjerne er blevet mor til to børn i mellemtiden, og nu er de begge med under WTA 1000-turneringen i Montreal, fortæller hun på et pressemøde forud for sin imødesete tilbagevenden til toptennis.

– Det er ikke nemt at få børn og at rejse med dem. Det er svært med logistikken og at få det hele til at gå op. Men det er virkelig det værd, siger den danske grand slam-vinder.

Caroline Wozniacki annoncerede i slutningen af juni, at hun genoptager sin karriere og vil spille US Open senere på året.

Sidste år afviste hun ellers et tenniscomeback, fordi hun havde travlt med mange andre ting. Blandt andet har hun været ekspertkommentator på amerikansk tv, mens hun var pensioneret fra sporten.

Sammen med sin mand, den amerikanske basketballspiller David Lee, har hun Olivia på to år og James på ti måneder med rundt til turneringer, fortæller hun.

– Det er ikke let at underholde to børn på et fly, men helt ærligt, så klarede de det fremragende. Jeg var træt efterfølgende, men deres jetlag var nærmest ikke-eksisterende.

– Olivia har haft det vildt sjovt indtil videre. Jeg har oplevet mere af Montreal de sidste par dage, end jeg har gjort, de mange gange jeg har været her før, siger hun.

De seneste år er flere spillere vendt tilbage til WTA Touren efter at have født. Her kan blandt andre nævnes Serena Williams og Kim Clijsters.

– Jeg synes, det var fantastisk at se dem komme tilbage. Det er bestemt en motivation for en mor, for så tænker jeg: Okay, hvis de kan gøre det, kan jeg også, siger Caroline Wozniacki.

På pressemødet sætter hun også ord på det pres, spillerne i verdenseliten er udsat for.

– I starten er der ingen forventninger til dig, hver sejr er kun en bonus, og du er bare spændt på at komme til næste runde. Når du pludselig har en høj placering på verdensranglisten, er det noget helt andet.

– Folk forventer, at du mindst kvalificerer dig til kvartfinalerne hver uge. Og ikke nok med det: Alle spillere ved præcis, hvordan du spiller. Dine kampe vises på tv, og der er flere statistikker om dig. Det er ikke let, siger Wozniacki.

Caroline Wozniacki betragtes som kvinden, der satte dansk tennis på verdenskortet.

Hun har været verdensetter i 71 uger og vandt i 2018 grand slam-turneringen Australian Open.

Hun har indtil videre vundet 235 millioner kroner i præmiepenge.

Straks efter at have annonceret sin tilbagevenden i juni, modtog Caroline Wozniacki wildcards til turneringerne i Montreal og Cincinatti samt til US Open, hvor hun to gange har været i finalen.

Sponsoreret indhold