Sport29. august 2023

Beskyldt for at bruge analkugler: Nu begraver Magnus Carlsen og Hans Niemann stridsøksen

De to skakkonkurrenter har efter et års kamp valgt at lægge sagen bag sig og komme videre
Hans Niemann blev beskyldt for blandt andet at bruge vibrerende analkugler til at snyde under en skakkamp.
Hans Niemann blev beskyldt for blandt andet at bruge vibrerende analkugler til at snyde under en skakkamp.
 Foto: Tim Vizer/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Vild anklage: - Han har snydt over 100 gange

Det gik verden rundt, da den ikoniske skakmester Magnus Carlsen tabte til unge Hans Niemann og efterfølgende beskyldte ham for at snyde.

Endnu vildere blev det, da beskyldningerne pludselig kom fra flere leder og kanter og begyndte at inkludere brugen af blandt andet vibrerende analkugler. Kort tid efter blev Niemann suspenderet fra at spille på Chess.com.

Siden er fejden mellem de to skakkonkurenter kun eskaleret, da Carlsen har nægtet at spille mod Niemann, og Niemann modsat har sagsøgt Carlsen for æreskrænkelser.

Den åbne krig skulle dog have fundet en fredelig udgang. I hvert fald har begge parter nu givet udtryk for, at de vil glemme sagen og komme videre.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Chess.com.

- Jeg erkender og accepterer rapporten fra Chess.com, der konkluderer, at der ikke findes definitive beviser for, at Niemann snød mod mig. Jeg er villig til at spille mod Niemann i fremtidige turneringer, hvis vi bliver udtrukket til det, siger Magnus Carlsen, og Niemann er ligeledes klar på at lægge sagen bag sig.

- Jeg er tilfreds med, at mit søgsmål mod Carlsen og Chess.com er blevet løst på en måde, så alle er glade, og jeg kan vende tilbage på Chess.com. Jeg ser frem til at konkurrere mod Magnus på skakbrættet i stedet for i retten, siger Niemann.

Der er ikke endnu opstået et scenarie, hvor de to man møde hinanden i en skakkamp - igen.

Sponsoreret indhold