Sport28. februar 2023

Berømt cykelrytter i kattepine: Dræbte ministermis

Cykeltalentet Antonio Tiberi skød ministers kat med haglgevær og har nu gjort sin egen fremtid i San Marino usikker
 Antonio Tiberi (til højre) anses som et stort cykeltalent. Skulle kæden en dag springe af, kan han overveje at skifte sportsgren til for eksempel skeetskydning. I hvert fald lykkedes det cykelrytteren at dræbe San Marinos tidligere statsleders ka
Antonio Tiberi (til højre) anses som et stort cykeltalent. Skulle kæden en dag springe af, kan han overveje at skifte sportsgren til for eksempel skeetskydning. I hvert fald lykkedes det cykelrytteren at dræbe San Marinos tidligere statsleders kat, da han afprøvede sit nye luftgevær ud af vinduet i sin bolig.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

21-årige Antonio Tiberi har gjort sit yderste for at puste liv i påstanden om, at en cykelrytters forstand sidder i benene.

For man skal være godt ubegavet for at affyre et luftgevær ud ad vinduet i sin bolig.

Men det gjorde den unge italiener, og søreme om han ikke ramte naboens kat, der afgik ved døden.

Det skriver cykelmediet velonews.com.

Desværre for Tiberi var hans nabo ikke, som naboer er flest. Det var såmænd Federico Pedini Amati, der er tidligere statsleder i San Marino, hvor geværhændelsen fandt sted.

Han overværede mordet på sin kat og ringede straks til politiet.

Ikke overraskende mener den tidligere statsleder, at cykelrytteren ikke bør få lov at blive boende i den lille stat, der er placeret i Italien.

– Katten generede ikke nogen. Min treårige datter Lucia elskede den. Jeg sætter pris på at den unge fyr har indrømmet forbrydelsen. Men vi behøver ikke at give sådanne typer lov til at opholde sig her, lyder det fra Federico Pedini Amati.

I første omgang er Antonio Tiberi dog sluppet med en bøde på 4000 euro. Det svarer til knap 30.000 kroner.

Han har selv forklaret, at han ikke havde til hensigt at dræbe katten, selv om han skød efter den.

Luftgeværet havde han just skaffet sig, og skuddene ud af vinduet var simpelt hen testskud, som skulle sætte luftgeværets styrke på prøve.

Hændelsen fandt sted i jule sidste år. Tiberis arbejdsgiver, cykelholdet Trek-Segafredo, har endnu ikke kommenteret på sagen.

Sponsoreret indhold