Sport6. marts 2023

Bedste danske herrespiller nogensinde: Holger Rune rykker frem på ranglisten

For første gang i tenniskarrieren er den danske tennisspiller Holger Rune nummer otte i verden
Selvom Holger Rune tabte i semifinalen i ATP 500-turneringen i Acapulco, kan han nu glæde sig over at rykke op på ranglisten.
Selvom Holger Rune tabte i semifinalen i ATP 500-turneringen i Acapulco, kan han nu glæde sig over at rykke op på ranglisten.
 Foto: Ritzau Scanpix

Holger Rune opnåede mandag sin højeste placering på verdensranglisten i tenniskarrieren.

Nu er den 19-årige dansker nummer otte. Det er et avancement på to placeringer. Det er samtidig den bedste placering for en dansk herrespiller nogensinde.

Det er to prominente navne, Holger Rune overhaler på listen. Det drejer sig nemlig om spanieren Rafael Nadal, der ryger ned som nier, og canadieren Felix Auger-Aliassime på tiendepladsen.

Allerede lørdag skrev Holger Rune på Twitter, at han ville opnå et hop på listen, og det blev så officielt mandag morgen.

- Mandag vil jeg nå karrierens højeste placering som nummer otte. Tak til mit hold, min familie og mine sponsorer for jeres støtte og tillid. Lad os fortsætte det gode arbejde, skrev Holger Rune.

Lørdag tabte Holger Rune semifinalen i ATP-turneringen i mexicanske Acapulco. Det blev til et nederlag til australieren Alex de Minaur i tre sæt, hvor Holger Rune kæmpede med fysikken.

Mandag har Holger Rune lagt et billede op af sig selv, hvor han ses træne på anlægget i Indian Wells. Tidligere viste han også, at han var på vej med fly til USA.

Novak Djokovic topper verdensranglisten foran Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas og Casper Ruud.

Sponsoreret indhold