Sport18. august 2023

Ballon D'Or-vinder Ada Hegerberg gør grin med FIFA-præsident Gianni Infantino efter opsigtsvækkende kommentarer

Infantino kom i problemer, da han under VM i Qatar bedyrede, at han "følte sig handikappet og homoseksuel". Nu er han igen havnet i skudlinjen for sine udtalelser
Den norske angriber køber ikke ind på italienerens opfordring.
Den norske angriber køber ikke ind på italienerens opfordring.
 Foto: Ritzau Scanpix

"I dag føler jeg mig homoseksuel. I dag føler jeg mig handikappet. I dag føler jeg mig som en migrantarbejder."

Mange sad i november måned under herrernes fodbold-VM og krummede tæer over Gianni Infantinos udtalelser om diversitet og Europas syn på den arabiske verden.

Særligt sammenligningen mellem 'mobbeofferet Infantino' og migrantarbejderne, der sled sig selv ihjel i Qatars ørkenvarme uden løn, faldt mange for brystet.

I sin 57-minutter lange tale, som vakte forbløffelse verden over, hævdede Infantino, at vestlige nationer ikke var i stand til at give moralske lektioner til Qatar - taget europæernes fortid og nuværende adfærd i betragtning.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-18/20230802-121348-4-1920x2679we.jpg
Når man er blevet mobbet i skolen for at have rødt hår og fregner, så ved man, hvordan det føles at blive diskrimineret - ligesom migrantarbejderne, der kom til Qatar fra et fremmed land, forklarede Infantino i november.
 Foto: Ritzau Scanpix

Infantino nedtonede også bekymringen om, hvorvidt LGBTQ+-fans stod over for fare i et land, hvor homoseksuelle risikerer tortur og fængsling og insisterede på, at Qatar - med Fifas hjælp - havde reformeret arbejdernes rettigheder til ukendelighed.

Udtalelserne blev i høj grad affejet som både decideret tåbelige og varm luft, men nu er fodboldens selvudnævnte inklusionsforkæmper endnu engang på pletten.

Vækker harme

Få dage før kvindernes VM-finale, har han sat sindende i kog - igen.

I en længere tale i aftes i Sydney, kom Infantino med en appel til verdens (fodbold)kvinder. At de skal overbevise mænd om at træffe den rigtige beslutning:

- Jeg siger til alle kvinderne, og I ved, jeg har fire døtre, så jeg har et par stykker derhjemme, at I har magten til at ændre tingene. Vælg de rigtige kampe.

- I har magten til at ændre. I har magten til at overbevise os mænd om, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre. I gør det. Bare gør det. Med mænd, med FIFA, vil du finde åbne døre. Bare skub til dørene. De er åbne, forklarede Gianni Infantino.

Men den besked er ikke blevet modtaget synderlig positivt - hverken af kvinder eller mænd verden over.

- Infantino siger, at kvinder ikke har banket på døren til fodbold i årtier. Det er ikke kvinder, der mangler initiativ, viden eller ideer. Det er mænd med ansvaret, som ikke vil lukke os ind, skriver den australske ABC-reporter Samantha Lewis.

Særligt værd at bemærke, er Norges landsholdsstjerne Ada Hegerbergs kommentar til FIFA-præsidentens tale, som hun deler på X (tidligere Twitter).

- Arbejder på en lille præsentation for at overbevise mænd. Hvem er med? skriver Ballon D'Or-vinderen ironisk.

På det sociale medie i øvrigt, får Infantinos udtalelser tæsk af mange vrede brugere:

- Åh ja Gianni Infantino, det er jo bare så nemt for kvinder at få ligestilling. Vi skulle bare have overbevist mænd. Tak, fordi du fortalte os kvinder det, skriver en X-bruger.

En anden skriver:

- Det er rart at vide, at vi skal overbevise mænd om, at vi fortjener ligestilling, fordi de ifølge Infantino ikke tror, ​​vi gør. Hvordan er denne mand stadig leder af FIFA?!

Det er ikke første gang, FIFA-præsidenten har udløst kontroverser under kvindernes VM. Han forlod slutrunden efter mindre end en uge – efter stort set at have boet i Qatar i mere end et år op til - og under - mændenes verdensmesterskaber.

Sponsoreret indhold