Sport28. august 2023

Badmintonchef kalder VM-medaljehøst for fantastisk

De danske badmintonspillere overgik Badminton Danmarks forventninger ved VM på hjemmebane
Kim Astrup og Anders Skaarup fik sølv, mens Anders Antonsen tog en bronze-medalje ved VM på dansk grund.
Kim Astrup og Anders Skaarup fik sølv, mens Anders Antonsen tog en bronze-medalje ved VM på dansk grund.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Som vanligt var Viktor Axelsen Danmarks bedste bud på en topplacering, da verdens bedste badmintonspillere i sidste uge besøgte København.

Men fynboen røg ud af VM efter nederlag i kvartfinalen, og han bidrog dermed ikke til medaljehøsten.

Det gjorde til gengæld herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup, som overraskende tog sølv, mens Anders Antonsen sørgede for en bronzemedalje i herresingle.

Og selv om den største stjerne af dem alle ikke fik metal i denne omgang, så er Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom, glad for resultatet, som overgik hans forventninger.

- Det har været et fantastisk godt VM. Det afgørende for os er, at vi når vores målsætning som nation. Vi måler os ikke på enkelte spilleres resultater, siger Jens Meibom i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

- Jeg havde nok ikke set Kim og Anders få sølvmedalje, mens mange nok havde troet, Viktor ville tage en medalje. Vi skal bare glæde os over, at vi igen nåede vores målsætning og leverede spil og resultater, som har begejstret badmintonfans i hele Danmark, siger han.

Kim Astrup og Anders Skaarup havde overraskende nået finalen, og badmintonchefen har i løbet af ugen været imponeret af duoen.

- Jeg under virkelig Kim og Anders den sølvmedalje, og det er et resultat, som absolut ingen havde regnet med på forhånd. De har knoklet igennem så mange år og er beviset på, at man aldrig skal give op.

- Det her VM har desuden været et kæmpe skridt i den rigtige retning for Anders Antonsen, som har døjet med skader. Jeg er meget glad på hans vegne og er sikker på, at han vil kæmpe om flere medaljer i fremtiden, siger Jens Meibom.

De bedste danske badmintonspillere skal i aktion allerede igen i næste uge, hvor den store turnering China Open løber af stablen.

På grund af coronapandemien har turneringen ikke været spillet siden 2019.

Sponsoreret indhold