Sport22. november 2022

Arbejder sammen under VM: Har fortid med planer om tæsk

I 2008 udgav David Nielsen bogen 'Sorte Svin', hvori han fortæller om at samle et hold og give Morten Ankerdal tæsk. I dag arbejder de sammen på TV2 under VM
Morten Ankerdal og David Nielsen har lidt af en fortid sammen, men i dag arbejder de sammen på TV2 under VM. 
Morten Ankerdal og David Nielsen har lidt af en fortid sammen, men i dag arbejder de sammen på TV2 under VM.
 Foto: Ritzau Scanpix

"Lille Morten"

"Svansen"

"Den dreng, der blev valgt til sidst i frikvarteret i fodbold"

Det var ikke de pæneste ord, David Nielsen havde om TV2-journalisten Morten Ankerdal i sin bog 'Sorte Svin' tilbage i 2008.

Nu arbejder de to sammen under TV2's VM-dækning.

Ifølge bogen stammer deres intriger tilbage fra 2000, hvor Morten Ankerdal lavede et program om doping i dansk fodbold. Et program, hvor David Nielsen og nogle af hans daværende holdkammerater fra FCK skulle spille en rolle i.

David Nielsen og et par af holdkammeraterne var mildest talt utilfredse med Ankerdals program og lagde derfor planer om at sætte journalisten på plads.

David Nielsen skriver blandt andet følgende i bogen:

- Du skal vide, at vi planlagde at give dig sådan en omgang tæsk.

- Vi havde knust din næse som kammerjunker.

Planen blev aldrig fulgt ud i verden, og det skyldtes blandt andet, at Flemming Østergaard fik nys om planerne og fik nedtonet situationen.

Ikke desto mindre slutter David Nielsen beskrivelsen i bogen af forholdet til Morten Ankerdal af med at sige, at han stadig ikke ligefrem er fan af sin nuværende kollega.

- Men i dag er jeg stadig hævngerrig og vil ikke afvise, at min voldsomme lyst til at give Morten en omgang tæsk får frit spil, hvis jeg møder ham en mørk aften.

David Nielsens kontroversielle bog har nu 14 år på bagen, og de to er nu fredsommelige kollegaer på TV2, hvor de begge sidder i studiet under TV2's VM-dækning.

Sponsoreret indhold