Sport31. januar 2024

Andy Murray erkender: - Jeg er i en frygtelig periode

Den tredobbelte grand slam-vinder har haft en svær start på året, men den 36-årige revser kritikerne, der tvivler på ham
Andy Murray og Holger Rune stillede i januar op sammen i herredouble i Brisbane - kort inden Australian Open. De måtte dog se sig slået allerede i første runde af Aslan Karatsev og Roman Safiullin.
Andy Murray og Holger Rune stillede i januar op sammen i herredouble i Brisbane - kort inden Australian Open. De måtte dog se sig slået allerede i første runde af Aslan Karatsev og Roman Safiullin.
 Foto: Patrick HAMILTON/Ritzau Scanpix

Andy Murray er af mange tennisfans kendt som "det fjerde medlem" af "the big three", der naturligvis tæller Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

Han lykkedes, som en af de få med at snuppe tre grand slam-titler i de godt to årtier, hvor sporten ellers var totalt domineret af den berømte trio.

I 2019 fik han i forbindelse med en karrieretruende skade indopereret metal i hoften. Men efter et imponerende comeback fra operationsbordet, har skotten nu længe kæmpet med at finde formen.

Han har endnu til gode at vinde en kamp i 2024, hvor han senest tabte til franske Benoit Paire, der ikke havde vundet en kamp på ATP-touren i halvandet år.

Revser journalist

Men der er ingen anden end Andy Murray selv, der skal tage beslutningen om at stoppe. Det gør skotten nu meget klart i et opslag på X, hvor han revser BBC-journalisten Kheredine Idessane.

Journalisten havde tagget Murray i en klumme, hvor han skriver, om ikke det var på tide for Murray at lægge ketsjeren på hylden, inden han "ødelægger sin arv".

- Ødelægger min arv? Gøre mig en tjeneste. Jeg er i et frygtelig periode lige nu, det vil jeg give dig. De fleste ville holde op og give op i min situation lige nu. Men jeg er ikke de fleste mennesker, og mit sind fungerer anderledes. Jeg vil ikke holde op. Jeg vil blive ved med at kæmpe og arbejde for at producere de præstationer, jeg ved, jeg er i stand til, skriver Murray.

Murray bliver desuden bakket op i kommentarfeltet, hvor blandt andre Andy Roddick forsvarer sin tidligere kollega:

- Preach! Forestil dig at pådutte en succesfuld og ikonisk voksen din mening om, hvad de skal arbejde med og hvornår de skal gøre det …. Det er sådan en dum og opmærksomhedssøgende artikel. Du kan ikke ødelægge en arv. Præstationer lever evigt, skriver den amerikanske tidligere grand slam-vinder.

Ifølge Andy Murrays officielle hjemmeside, stiller den 36-årige skotte næste gang op i Doha i midt februar, hvor han deltager i turneringen Qatar Exxonmobil Open.

Danske tennisfans skal dog sætte kryds i kalenderen noget før, da både Holger Rune og Clara Tauson skal i aktion torsdag i henholdsvis Montpellier og Linz.

Sponsoreret indhold