Sport5. september 2023

Andreas Skov Olsen erkender svær tid: – Det var kaos

Landsholdsstjernen har flere gange overvejet sin fremtid efter kaotisk tid i Belgien
Andreas Skov Olsens tid i Brugge har båret præg af trænerskift og skader, men han og klubben er ovenpå igen.
Andreas Skov Olsens tid i Brugge har båret præg af trænerskift og skader, men han og klubben er ovenpå igen.
 Foto: Martin Høien

Efter en længere periode med skader og kaos i sin belgiske klub har landsholdsspilleren Andreas Skov Olsen fået sit gode humør tilbage.

En blindtarmsbetændelse satte i starten af året en stopper for hans virke i Club Brugge, men nu scorer han mål på stribe og har med egne ord fundet formen igen.

Det fortæller han i den danske landsholdslejr i Helsingør.

– Jeg føler, at jeg har fået kroppen og selvtilliden tilbage på ret kurs. Forhåbentlig er mine skavanker overstået. Det er jo ikke det fedeste som fodboldspiller at være væk hjemmefra og sidde og være skadet, siger han.

I perioden har han brugt meget tid på FaceTime, hvor han taler med sin familie hjemme i Danmark.

– Venner og familie er jo ikke lige dér, hvor jeg er, så meget af tiden bliver brugt på telefonen. Men heldigvis har vi også nogle danskere i klubben, og det er hyggeligt, siger han med henvisning til Casper Nielsen og Philip Zinckernagel.

I tillæg til sine egne skader har det også været en turbulent tid for Club Brugge i løbet af danskerens forholdsvis korte periode i klubben.

23-årige Skov Olsen skiftede fra italienske Bologna til Club Brugge i januar 2022, og tiden har båret præg af konstante omvæltninger i klubben. Skov Olsen har sommeren over haft store overvejelser omkring, hvorvidt han skulle blive i den belgiske provinsby.

– I sidste sæson var der en del ting, som jeg ikke kunne se mig selv fortsætte i – både med mig selv og i klubben. Der var lidt kaos med mange trænerskift.

– Folk kom ind og ville ændre en masse ting. I nogle kampe spillede vi nogle systemer, som ingen af os rigtig passede ind i. Og to måneder efter skulle vi lave det hele om igen, siger han.

På halvandet år har han nu sin femte cheftræner. Hollandske Alfred Schreuder, belgiske Carl Hoefkens, engelske Scott Parker og belgiske Rik De Mil har alle indtaget trænerposten og forladt den igen.

Det har skabt forvirring med den store udskiftning, fortæller Andreas Skov Olsen, der dog aldrig nåede et punkt, hvor han ikke ville være i den belgiske klub længere. I stedet italesatte han udfordringerne.

– Jeg havde en god snak med klubben og spurgte, hvad deres visioner var fremadrettet – også hvad de tænkte om mig, og om de kunne se sig selv fortsætte samarbejdet.

– Og de ville gerne ændre tingene, så det gav mening for mig, siger han.

1. juli overtog norske Ronny Deila tøjlerne og er dermed femte træner på posten i Andreas Skov Olsens halvandet år i klubben. Nordmandens indtog tegner allerede positivt, mener danskeren.

– Jeg kan godt se mig selv spille i hans system, for der er kommet styr på de ting, vi snakkede om. Så det er godt. Nu har vi en base, og forhåbentlig bliver træneren.

– Jeg vil bare gerne forsøge at have en fuld sæson med kontinuerlige toppræstationer. Det er derfor, jeg er blevet – selv om de nok heller ikke ville lade mig gå. Så jeg tror på, at det nok skal blive godt, siger han.

Danskeren har en kontrakt, der varer frem til 2026.

Andreas Skov Olsen er del af landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod San Marino og Finland torsdag og søndag i denne uge.

Sponsoreret indhold