Sport19. juni 2023

Andreas Christensen erkender mentalt svær periode for landsholdet

Landsholdet skal blive bedre til at lukke kampene, så der ikke opstår panik før lukketid
Andreas Christensen og Rasmus Nissen Kristensen efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Nordirland i Parken i København fredag.
Andreas Christensen og Rasmus Nissen Kristensen efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Nordirland i Parken i København fredag.
 Foto: Ritzau Scanpix

Der sket et eller andet oveni knolden på de danske landsholdsspillere, når de tager en snæver føring med ind i slutfasen af en tæt landskamp, erkender forsvarsspilleren Andreas Christensen.

For hvor Danmark i de seneste år har forsvaret føringer med stor succes, kniber det i øjeblikket. Det gik helt galt i Kasakhstan i marts, og sejren var lige ved at glippe i fredags mod Nordirland, som fik annulleret et udlignende mål i tillægstiden.

Danmark havde ellers helt styr på nordirerne i de første 80 minutter, og der skulle danskerne have sørget for at fjerne al spænding.

Det er en vigtig lærestreg før mandagens udekamp mod Slovenien i EM-kvalifikationen, siger Andreas Christensen.

- Jeg efterlyser, at vi lukker kampene i vores bedste perioder, så vi ikke står i en situation, hvor vi kan smide point til sidst. Mentalt sidder der jo et eller andet, når man ikke får lukket kampene.

- Det er ikke tema før kampene, altså vi tænker ikke, at nu bliver det sådan en slags kamp igen. Men lige nu er vi i en situation, hvor vi skal kæmpe lidt hårdere for resultaterne, end vi har gjort i de sidste par år.

- Jeg håber, det er en fase, og at vi bare lige skal finde os selv igen, siger Andreas Christensen.

Spørgsmål: Hvor stort skal man føre, før en kamp er lukket?

- 1-0 er i hvert fald ikke nok, og 2-0 er den farligste føring. Men hvis vi havde scoret nummer to mod Nordirland, så havde vi sandsynligvis også scoret nummer tre, i stedet for at det endte med at blive spændende, siger forsvarsspilleren.

Det er ikke unormalt, at slutfasen i tætte fodboldkampe kan præges af en form for panik, påpeger han.

- Fordi vi ikke fik lukket kampen mod Nordirland, endte vi i den situation, som vi alle sammen kunne forudse. Det mentale spillede pludselig ind, og Nordirland havde ikke rigtig noget at tabe.

- Fordi vi pludselig skulle forsvare en 1-0-føring, stod vi med mange mand tilbage og fik ikke spillet os ud af det, siger Andreas Christensen.

Landstræner Kasper Hjulmand betragter den mentale tilstand i landsholdstruppen som god, men han vil ikke afvise, at VM-skuffelsen i Qatar eller kollapset i Kasakhstan kan sidde i baghovedet på spillerne.

Måske er det også derfor, at danske landsholdsfans og medier ser skeptisk på den snævre 1-0-sejr over Nordirland. Præstationer og resultater i det seneste halve år har ikke helt flugtet med de høje forventninger, landsholdet selv har været med til at skabe.

- Det er fantastisk, at der høje forventninger til os. Årsagen til det er, at vi har spillet godt i lang tid. Vi klarede VM-kvalifikationen godt (i 2021, red.), og det er ikke normalt at vinde de første ni kampe, siger Kasper Hjulmand.

- Vi har haft op- og nedture i den her kvalifikation, og vi har kæmpet med nogle af tingene. Vi har ikke fået det til at gynge, vi har ikke ramt vores bedste niveau, men sådan er det nogle gange.

- Vi fik taget et skridt med en sejr over Nordirland, og vi er fokuseret på at gøre det bedre. Vi er på jagt efter sejre og efter vores spil, siger landstræneren.

EM-kvalifikationskampen mellem Slovenien og Danmark begynder mandag klokken 20.45.

Sponsoreret indhold