Sport15. januar 2023

Anders Dreyer skifter til Anderlecht

Den danske stjerne Anders Dreyer skifter FC Midtjylland ud med belgiske Anderlecht
Anders Dreyer kom til FC Midtjylland fra russiske Rubin Kazan. Nu skal havn til Anderlecht og Belgien.
Anders Dreyer kom til FC Midtjylland fra russiske Rubin Kazan. Nu skal havn til Anderlecht og Belgien.
 Foto: Ritzau ScanpixChristian Falck Wolff/Ritzau Scanpix

Anders Dreyer tilslutter sig danskerkolonien i Anderlecht.

FC Midtjylland oplyser i en pressemeddelelse, at klubben har solgt offensivspilleren til den belgiske traditionsklub.

Anderlecht udnytter en frikøbsklausul i Dreyers kontrakt, som var en betingelse for, at Dreyer i sommer skiftede fra russiske Rubin Kazan til superligaklubben.

Det siger sportschef Svend Graversen.

– I sommer fik vi en mulighed for at hente Dreyer hjem fra Rusland på økonomisk fordelagtige betingelser mod en klausul i aftalen. Vi lavede en kalkule på det bedst mulige scenarie for FCM. Vi fik en dygtig fodboldspiller, der kunne gå direkte ind og forstærke vores hold.

– Det har hele tiden været Dreyers ambition at komme ud i Europa igen, og det har vi været fuldt bevidste om. Frikøbsklausulen var en betingelse for et nyt samarbejde, og uden den var han ikke havnet i FCM i sommer, siger han.

Anderlecht er ved at udvikle sig til lidt af en danskerklub.

Klubben fik fra årsskiftet en dansk fodbolddirektør i skikkelse af Jesper Fredberg, som kom fra en stilling som sportschef i Viborg.

Kort efter nyheden om Fredberg meddelte den belgiske klub, at Brentfords assistenttræner Brian Riemer skulle være ny cheftræner for Anderlecht.

Dreyer var en stor profil for FC Midtjylland, før han i sommeren 2021 drog til Rubin Kazan.

Her gjorde han det også godt, men da Rusland invaderede Ukraine, udnyttede han i foråret Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) regler til at komme hjem til FC Midtjylland på en kort aftale.

Den blev i sommer vekslet til en permanent kontrakt, men han har stadig ambitioner om at slå igennem uden for Danmarks grænser.

– En fodboldkarriere er kort, og det har hele tiden været min ambition at spille i udlandet. Midtjylland er et stort hold, hvor mesterskaber, pokaltitler og europæisk fodbold er blevet en selvfølge, men at komme til udlandet og spille er min drøm. Det er derfor, jeg nu tager afsted igen, siger han.

Anderlecht oplyser på sin hjemmeside, at Dreyers aftale løber frem til sommeren 2027.

Jesper Fredberg så tilføjelsen af Dreyer som en unik mulighed.

– Anders er en holdspiller, han kan være beslutsom og har store individuelle kvaliteter. Mens han er en hårdtarbejdende og klog spiller, er han lige så god med bolden. Han er ung, men har allerede en del erfaring, siger Fredberg til belgiernes hjemmeside.

FC Midtjylland arbejder nu på at styrke truppen og komme til at handle i transfervinduet, understreger Svend Graversen.

Sponsoreret indhold