Sport14. april 2024 (opd. 14. april 2024)

Anders Antonsen vinder EM-finalen

Anders Antonsen tager sejren over franske Toma Junior Popov
Anders Antonsen er europamester for tredje gang i karrieren. (Arkivfoto).  
Anders Antonsen er europamester for tredje gang i karrieren. (Arkivfoto).
  Foto: Grzegorz Michalowski/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen kunne ikke få has på Toma Junior Popov, men det kunne Anders Antonsen.

I finalen ved EM i Saarbrücken var den danske badmintonspiller søndag et nøk bedre end franskmanden og snuppede sin tredje EM-titel i karrieren. Danskeren sejrede med 21-18, 21-13.

Anders Antonsen vandt også EM i 2019 og 2021.

Toma Junior Popov var ganske modstandsdygtig, men kunne ikke helt ramme det niveau, som Anders Antonsen lagde for dagen i de afgørende perioder.

Aarhusianeren sendte franskmanden på masser af løbeture og satte på den måde sig selv i gode positioner. Popov var ofte så tilpas presset, at han måtte satse i forsøget på at få Antonsen ud af fatning.

Danskeren havde dog overskud, og Popovs forsøg på at spille yderligt endte ofte med, at fjerbolden havnede uden for linjerne.

Popov udmærker sig ved aldrig at give op, og han fulgte da også godt med langt ind i første sæt. Derfor blev den danske sætsejr mindre, end den kunne have været.

Første halvdel af andet sæt var præget af uenigheder mellem de to kombattanter. Anders Antonsen reddede på spektakulær vis en smash og kom foran 6-3, men billeder viste, at bolden havde ramt danskerens fod, inden han slog den over nettet.

Det var Popov mildest talt sur over, og da han vandt den efterfølgende bold, hoverede han så tilpas meget, at dommeren måtte bryde ind, da de to begyndte at diskutere.

Kortvarigt så det ud til, at Antonsen blev slået ud af bataljen, men han kom på fode igen og vandt fire bolde i træk til en føring på 11-8.

Derefter var der ikke så meget at rafle om. Antonsen var ovenpå, og sejren blev kørt overlegent i hus.

Antonsens guldmedalje var den anden danske på finaledagen. Tidligere søndag vandt Kim Astrup og Anders Skaarup over landsmændene Andreas Søndergaard og Jesper Toft i herredouble.

Sponsoreret indhold